אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

בישול בריא ומזין

בישול בריא ומזין
מהו אוכל בריא? נכון ש משחר ילדותינו אמרו לנו, אל תאכלו מתוק ואל תשתו קפה ולא להפריז עם המלח ומזון מטוגן, אז הכל נכון, רק הסוד הוא למען האמת לא לאכול יותר מידי, מותר לאכול הכל אך במידתיות. הרבה זמן שאנשים מייחסים לאוכל בריא תכונות שליליות כאילו שהוא פחות טעים או שהנראות שלו פחות מזמינה והוא נתפס על פי רוב כפחות אטרקטיבי, אך זה לא בהכרח נכון וישנם מתכונים מוצלחים וטעימים רבים שניתן להכין מאוכל בריא ומזין. ניתן לשלב פירות יער אורגניים למשל חמוציות, אוכמניות, גוג'י ברי ופיצוחים חיים שלא עברו קלייה בסלטים השונים וזו תהייה חגיגה לחך. כשאומרים לכם אוכל אורגני מה אתם חושבים? אוכל טבעי, ללא כימיקלים , יקר יותר, אנשים שצורכים אותו הם היפים כאלה שעושים מדיטציות כל היום, אך זה לא נכון בהכרח והיום יותר ויותר אנשים פונים לאוכל האורגני.

אוכל בריא


הגוף שלנו הוא כמו מכונית ומכונית לא תיסע על סוג דלק שלא שייך לה או לא מתאים לה, רכב בנזין לא יסע על סולר ולהיפך, כך גם הגוף שלנו הוא לא יתנהג כמו שצריך אם לא נספק לו את הדלק הנכון הדרוש לו. בנוגע למזון מהיר, החוק הוא 80% מהזמן איכלו מזון בריא וב20% הנותרים מותר לכם להתפרע. בארוחות נסו למלא חצי מהצלחת בירקות, רבע בפחמימות ורבע בחלבונים. איכלו יוגורט במקום מעדן שוקולד, יוגורט עשיר בחיידקים הטובים לגוף, נסו להימנע ממשקאות ממותקים שלבו יותר מים בארוחות, אם אתם אנשים שחייבים את המוגז, שתו סודה.שלבו בתפריט גם אגוזים ושקדים, עדיף לא קלויים, גם פה לא יותר מידי, מכיוון שאגוזים ושקדים מכילים חומרים שבמינון גבוה עלולים להזיק.
ישנם כיום מגוון של מתכונים בריאים וטעימים שיערבו לכל חך גם לזו ששנים לא טעמה מזון בריא. למשל קציצות צמחוניות ברוטב דלעת, המצרכים הם: לרוטב, 1 וחצי כוס מים או ציר ירקות, כוס מי קוקוס, 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות, 1 כפית כורכום, חצי כפית פפריקה, חצי כפית כמון, פלפל שחור, מלח. זה לרוטב כאמור. ולקציצות, חצי כוס חומוס מבושל שהושרה מראש, 200 גרם תרד חלוט, 2 ביצים, אחת וחצי כוס סולת מלאה, חצי כוס מים, רבע כוס טחינה גולמית, שתי כפיות מלח, פלפל שחור.
אופן ההכנה הוא כך: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לסיר שטוח ומביאים לרתיחה עד שהדלעת רכה ואז טוחנים באמצעות בלנדר מוט. ואז ניגשים להכנת הקציצות, שמים את הרכיבים בבלנדר וטוחנים הכל לעיסה אחת, נותנים לה לנוח רבע שעה, מרתיחים מים עם קצת מלח כמו לפסטה וזורקים לתוכם את הקציצות וכאשר הן צפות מעבירים אותן לסיר עם הרוטב, מבשלים את הכל יחד כרבע שעה, ניתן להגיש על מצע של דגן כלשהו, קינואה, קוסקוס, אורז, בתיאבון.




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

מתכונים בעשר דקות

קורס ברמנים - בר מאסטר





סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד