מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כיסוני בשר במרק צחצילום: sweet dreams

כיסוני בשר במרק צח

מאת: sweet dreams, קטגוריה: אוכל קווקזי
פורסם בתאריך: 28.03.11

מתכון להכנת כיסוני בשר במרק צח בסגנון קווקזי, עם בשר בקר, כוסברה ושום.

מרכיבים עיקריים: שום, בשר בקר טחון, כוסברה, קמח.

משך ההכנה: משתנה, אני מכינה אותם כמעט בכל שבוע.. זה לוקח לי בערך שעה וחצי. אך למתחילים זה יכול לקחת אפילו 3-4 שעות
מספר מנות: כ-150 יחידות:

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
קילו קמח
1 כפית מלח
500 מ"ל (2 כוסות) מים

למילוי:
קילו בשר בקר טחון,      2 בצלים    
1 כוס כוסברה קצוץ
מלח, פלפל
למרק (כמות לכ-50 יחידות):
כ-4 ליטר מים
5 שיני שום פרוסים

אופן הכנת המתכון

אופן הכנה:

  1. מכניסים את הקמח מלח ו-80% מהמים למיקסר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, בודקים את מצב הוספת הנוזלים. נותנים לבצק מנוחה כ-20 דקות.
  2. קוצצים את הבצל דק מאד במעבד מזון או מגררים בפומפייה, ומערבבים את כל חומרי המילוי יחד.
  3. מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים.
  4. מניחים את המילוי על העיגולים, יוצרים צורה של חצי ירח ומהדקים את הקצוות... הסגירה שאני עשיתי לכיסונים היא סגירה מסורתית של העדה הקווקזית, אי אפשר להסביר אותה בכתב לכן רשמתי הסבר לסגירה חלופית.
  5. מניחים את הכיסונים על תבנית מקומחת קלות במרחק של 4 מ"מ אחד מהשני כדי שלא יידבקו,שומרים במקפיא. 

 הכנת המרק:

  1. מרתיחים מים בסיר.
  2. מטגנים את פרוסות שיני השום עד להזהבה.
  3. כשהמים רותחים, שמים בפנים כף מלח ואת שיני השום המטוגנים יחד עם השמן שאיתו טיגנתם את השום.
  4. שמים בפנים כ-50 יחידות כיסונים.
  5. הכיסונים מוכנים כשהם צפים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il