מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אוזני המן דלעת במילוי תמריםצילום: דן פרץ

אוזני המן דלעת במילוי תמרים

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 28.02.12

אוזני המן מבצק קראנצ'י בשילוב גרעיני דלעת, במילוי תמרים, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: חמאה, גרעיני דלעת, תמרים, קמח, ביצים.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 50 יחידות מיני

מצרכים להכנת המתכון

200 גרם חמאה
1/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
1/2 2 כוס קמח לבן מנופה
3 כפות גרעיני דלעת קצוצים דק
1 כוס מלית תמרים

אופן הכנת המתכון

  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד לאיחוד כ-2 דקות, מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה. מוסיפים את הקמח וגרעיני הדלעת ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק.
  • עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים במקרר (ניתן להקפיא את הבצק עד כחודש).

להכנת לאזני המן:

  • מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ ובעזרת קורצן עגול של 2.5 ס"מ (לאוזני המן קטנות) קורצים עיגולים ומסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • טורפים 1 ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק בביצה (כדי שהסגירה תהייה אטומה).
  • מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול בצק מלית תמרים, סוגרים את אוזן ההמן בעזרת לחיצות קלות.
  • מחממים תנור אפייה ל-170 ואופים כ 10-15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il