מרכיבים עיקריים: קקאו, שמנת, שוקולד חלב, שוקולד מריר, דבש.
מתכון פשוט מחמרים בסיסיים וטריים ללא סיבוכים מיותרים. טעם הדבש ואיכותו הם אלו שיקבעו את איכות התוצאה הסופית ולכן מומלץ להשתמש בדבש ארומטי ודומיננטי.
אופן ההכנה:
מחממים את השמנת. מערבבים פנימה את הדבש. מרתיחים אך עוצרים בשלב המבעבע ולא נותנים לשמנת לעלות. שופכים את השמנת והדבש על השוקולד ישירות ובבת אחת. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. משאירים כ-10 דקות להתקרר בטמפרטורת החדר.
מעבירים לקירור במקרר. רצוי לערבב מספר פעמים תוך כדי קירור ליצירת התקשות שווה בתערובת. כשהשוקולד קשה חלקית אפשר לזלף לכדורים או לחכות להתקשות מלאה ואז לכדרר ביד או בעזרת כפיות.
את הכדורים לגלגל באבקת קקאו ולשמור בכלי אטום במקרר. למגע מקצועי אפשר לטבול בשוקולד מטומפרר לפני הגלגול בקקאו ורק אח"כ להעביר לקקאו.
בתיאבון!