| 
 | 
עוף ממולא אורז כבדי עוף ותבלינים
מאת: חוות הצוק, קטגוריה: עוף ממולא 
פורסם בתאריך: 16.04.10 
מתכון לעוף ממולא אורז כבדי עוף ותבלינים, מאת תומר צוק – מומחה בשר בעלים של "חוות צוק" - המעדנייה.
  
מרכיבים עיקריים: עוץ, אורז, כבד עוף. 
משך ההכנה: שעה וחצי  
מספר מנות: 5-8 נפשות 
מצרכים להכנת המתכון
 עוף שלם נקי מעצמות מעט שמן זית (1-2 כפות) תימין מלח פלפל
  מצרכים מילוי:
  1 כוס אורז לבן רבע כוס שמן זית 4 כבדי עוף קצוצים גס לקוביות חופן נענע קצוצה 3 תמרים קצוצים 3 שזיפים מיובשים 2 כפות סילאן תמרים 2 כפות רכז רימונים מלח / פלפל
  
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת המילוי: 
- מטגנים מעט את הכבדים 
 
- מכינים אורז לבן
 
- מוסיפים לאורז את הבצל והכבדים, ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב
 
 
אופן הכנת העוף: 
- יש להזמין מהקצב עוף שלם עם עור נקי מעצמות
 
- ממלאים את העוף במילוי 
 
- קושרים מרגלי העוף בחוט לבישול את שתי הרגליים בכדי שהמילוי לא יצא בעת הבישול
 
- מעסים את העוף בשמן זית עם ענפי התימין ולאחר מכן מפזרים את עלי התימין על העוף
 
- מכניסים את העוף מכוסה ברדיד אלומיניום לתנור שחומם מראש ל- 180 צ' למשך 30 דק'
 
- מורידים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ- 30 דק'
 
- ניתן לפזר על התבנית ירקות שורש עם מעט שמן זית ותבלינים
 
 
בתיאבון!  
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il 
 
 |  
		
			
		 |