מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוף ממולא אורז כבדי עוף ותבלינים

מאת: חוות הצוק, קטגוריה: עוף ממולא
פורסם בתאריך: 16.04.10

מתכון לעוף ממולא אורז כבדי עוף ותבלינים, מאת תומר צוק – מומחה בשר בעלים של "חוות צוק" - המעדנייה.

מרכיבים עיקריים: עוץ, אורז, כבד עוף.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5-8 נפשות

מצרכים להכנת המתכון


עוף שלם נקי מעצמות
מעט שמן זית (1-2 כפות)
תימין
מלח פלפל

מצרכים מילוי:

1 כוס אורז לבן
רבע כוס שמן זית
4 כבדי עוף קצוצים גס לקוביות
חופן נענע קצוצה
3 תמרים קצוצים
3 שזיפים מיובשים
2 כפות סילאן תמרים
2 כפות רכז רימונים
מלח / פלפל

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת המילוי:

  1. מטגנים מעט את הכבדים
  2. מכינים אורז לבן
  3. מוסיפים לאורז את הבצל והכבדים, ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב

אופן הכנת העוף:

  1. יש להזמין מהקצב עוף שלם עם עור נקי מעצמות
  2. ממלאים את העוף במילוי
  3. קושרים מרגלי העוף בחוט לבישול את שתי הרגליים בכדי שהמילוי לא יצא בעת הבישול
  4. מעסים את העוף בשמן זית עם ענפי התימין ולאחר מכן מפזרים את עלי התימין על העוף
  5. מכניסים את העוף מכוסה ברדיד אלומיניום לתנור שחומם מראש ל- 180 צ' למשך 30 דק'
  6. מורידים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ- 30 דק'
  7. ניתן לפזר על התבנית ירקות שורש עם מעט שמן זית ותבלינים

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il