מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

שוק טלה בתנורצילום: Boris Ryzhkov, Fotolia

שוק טלה בתנור

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 10.03.12

מתכןו להכנת שוק טלה בתנור באדיבות השף מירי גרינברג. אין הרבה מתכונים טעימים מזה לאוהבי הבשר!

מרכיבים עיקריים: פטרוזיליה, שורש פטרוזיליה, עלי דפנה, שמן זית, חרדל, יין לבן, יין אדום, כורכום, טימין, רוזמרין, כמון, גזר, בצל, שוק טלה, שום.

משך ההכנה: כשעתיים וחצי
מספר מנות: 2 מנות (בהתאם לגודל הבשר)

מצרכים להכנת המתכון

שוק טלה קדמי בינוני
2 בצלים בינונים
2  גזרים בינונים
10 שיני שום
1 שורש פטרוזיליה
1 כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית כורכום
4 גבעולי תימין או 2 גבעולי רוזמרין
4 עלי דפנה
6 גרגרי פלפל אנגלי
¼ כוס שמן זית
1כפית חרדל
1 כוס יין לבן או אדום

אופן הכנת המתכון


  1. מערבבים את כל התבלינים ביחד עם שמן זית ומורחים היטב על שוק הטלה ומניחים בצד.


  2. בינתים, שוטפים, מקלפים וחותכים את הירקות לחתיכות גסות.


  3. שמים בסיר שטוח מעט שמן ומטגנים קלות את הירקות.


  4. שמים את שוק הטלה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-250  מעלות למשך 20 דקות.


  5. מוצאים מהתנור, מנמיכים את החום ל-180 מעלות ומוסיפים מסביב לשוק הטלה את הירקות, כוס יין לבן או אדום. מכסים בנייר כסף מחזירים לתנור למשך שעה וחצי עד שעתיים. בודקים שהבשר רך ומוצאים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il