צילום: Boris Ryzhkov, Fotolia
שוק טלה בתנור
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 10.03.12
מתכןו להכנת שוק טלה בתנור באדיבות השף מירי גרינברג. אין הרבה מתכונים טעימים מזה לאוהבי הבשר!
מרכיבים עיקריים: פטרוזיליה, שורש פטרוזיליה, עלי דפנה, שמן זית, חרדל, יין לבן, יין אדום, כורכום, טימין, רוזמרין, כמון, גזר, בצל, שוק טלה, שום.
משך ההכנה: כשעתיים וחצי
מספר מנות: 2 מנות (בהתאם לגודל הבשר)
מצרכים להכנת המתכון
שוק טלה קדמי בינוני
2 בצלים בינונים
2 גזרים בינונים
10 שיני שום
1 שורש פטרוזיליה
1 כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית כורכום
4 גבעולי תימין או 2 גבעולי רוזמרין
4 עלי דפנה
6 גרגרי פלפל אנגלי
¼ כוס שמן זית
1כפית חרדל
1 כוס יין לבן או אדום
אופן הכנת המתכון
- מערבבים את כל התבלינים ביחד עם שמן זית ומורחים היטב על שוק הטלה ומניחים בצד.
- בינתים, שוטפים, מקלפים וחותכים את הירקות לחתיכות גסות.
- שמים בסיר שטוח מעט שמן ומטגנים קלות את הירקות.
- שמים את שוק הטלה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-250 מעלות למשך 20 דקות.
- מוצאים מהתנור, מנמיכים את החום ל-180 מעלות ומוסיפים מסביב לשוק הטלה את הירקות, כוס יין לבן או אדום. מכסים בנייר כסף מחזירים לתנור למשך שעה וחצי עד שעתיים. בודקים שהבשר רך ומוצאים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il