מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טארט פירותצילום: דניאל לילה

טארט פירות

מאת: עמיר לוליאן, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 03.09.10

מתכון הכנת טארט פירות, משקדים, וניל, קמח, חמאה ופירות העונה. טעים ומרענן.

מרכיבים עיקריים: שקדים, קמח, חמאה, סוכר, וניל.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

מצרכים לבצק פריך:
2 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר
100 ג' חמאה מצרכים לקרם שקדים:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
4 כפות שקדים טחונים
4 כפות קמח
100 ג' חמאה

אופן הכנת המתכון

לבצק: לשים היטב את כל הרכיבים עד לקבלת בצק אחיד, מרדדים ומכניסים לתבנית מרובעת (20*20 ס"מ).

אופן הכנת הקרם:

  1. מערבבים במיקסר חמאה + סוכר + ביצים ומוסיפים בהדרגה את הקמח והשקדים.
  2. מורחים שכבה נדיבה של קרם שקדים על תחתית הבצק הפריך, ומכניסים לתנור ב- 170 מעלות כ – 25 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  3. מורחים שכבה דקה של קרם וניל (מתכון בהמשך), לאחר מכן מסדרים על הטארט פירות עונתיים, מזגגים ריבה ומכניסים למקרר.

רכיבים להכנת קרם וניל (למריחה על הטארט אחרי ההוצאה מהתנור והצינון):

500 מ"ל חלב, חצי כוס סוכר, מעט וניל, 3 חלמונים, 4 כפות קורנפלור.

אופן הכנת הקרם:

  • להניח בסיר 3/4 מכמות החלב + סוכר + וניל (ולהביא לרתיחה).
  • את שארית החלב + חלמונים + קורנפלור לטרוף היטב וכאשר החלב רותח לצקת את הבלילה ולערבב עד לסמיכות. לכבות את האש ולצנן.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il