מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוף ממולא בקוסקוס ובטטותצילום: monday

עוף ממולא בקוסקוס ובטטות

מאת: monday, קטגוריה: עוף ממולא
פורסם בתאריך: 11.09.10

מתכון להכנת עוף ממולא בקוסקוס - כמו שעוף מרוקאי צריך להיות... מעדן של ממש!

מרכיבים עיקריים: עוף, קוסקוס, בטטות.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10

מצרכים להכנת המתכון

1/2 1 ק"ג עוף טרי שלם למרינדה:
4 כפות שמן זית
3 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז`ון
2 כפות מלאות קטשופ
2 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס למלית הקוסקוס:
1 חבילות קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון לירקות:
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
3 כפות שמן זית
2 בטטות בינוניות קלופות

אופן הכנת המתכון

הכנת העוף:

מנקים את העוף היטב, מורחים במרינדה ומשרים לילה במקרר.  

הכנת הירקות:

מטגנים עם שמן הזית את רצועות הבצל עד להשחמה יפה. בינתיים מבשלים את הבטטות כ-15 דקות לחצי בישול, ומוציאים מהמים. פורסים את הבטטות לחצאי טבעות.  

הכנת מלית הקוסקוס:

מתבלים את הקוסקוס בכל חומרי התיבול, מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן שבו, את הבטטות ומערבבים בעדינות הכל ביחד, שיכנס שמן הבצל ותערובת התבלינים לתערובת אחידה. אחרי שהקוסקוס ספוג מהשמן, מוזגים כוס מים רותחים ומערבבים מיד כדקה, ערבוב עדין, וסוגרים את הסיר עם מכסה ומעמידים ל-5 דקות של אידוי.מרימים את המכסה ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג.ממלאים את העוף המושרה במרינדה, קושרים אותו, ואופים כשעה על חום של 180 מעלות, כאשר לאחר 30 דקות אפיה הופכים לצד השני עד להשחמה יפה.

 

בתיאבון ותיהנו

 http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1540163

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il