מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פיש אנד צ'יפס קלאסיצילום: מנהל האתר

פיש אנד צ'יפס קלאסי

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: דגים
פורסם בתאריך: 26.02.11

מתכון להכנת פיש אד צ'יפס קלאסי, בבצק בירה - בדיוק כמו שהבריטים אוהבים.

מרכיבים עיקריים: קמח תירס, תפוחי אדמה, קמח, בירה, ביצה, בקלה, קוד, שיבוט.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 וחצי כוסות בירה
2 כוסות קמח רגיל
חצי כוס קמח תירס
2 כפות שמן בישול
2 ביצים
2 כפיות אבקת אפייה
שמן לטיגון עמוק 
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 נתחי דג קוד, בקלה או שיבוט
2 תפוחי אדמה חתוכים לציפסים בגודל שווה

אופן הכנת המתכון

להכנת הצ'יפס:

  1. לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לצ'יפסים בגודל שווה. לאחר מכן, להשרות את הצ'יפסים בקערת מים עם קרח למשך כ-30 דקות (למנוע השחרה).
  2. להוציא את תפוחי האדמה מהמים ולייבש עם מגבת.
  3. לחמם את שמן הבישול בסיר עמוק על חום בינוני, עד להרתחה.
  4. להכניס את הצ'יפסים ולטגן עד שמוזהבים.
  5. להוציא את הצ'יפסים המוכנים ולהניח על נייר סופג.

להכנת הדג:

  1. לחתוך את הדג לפרוסות יפות (במידת הצורך, תלוי בגודל הפילה).
  2. בקערה נפרדת, לטרוף את הביצים עם שתי כפות שמן, מעט מלח, פלפל ואבקת עפייה.
  3. להוסיף את הבירה, קמח התירס והקמח הרגיל.
  4. לטרוף היטב.
  5. להניח לבלילה לנוח כשעה במקרר.
  6. לצפות היטב את הדגים בבלילה ולטגן בשמן רותח עד להזהבה יפה.
  7. להוציא את הדגים לנייר סופג.

להכנת המנה: להניח פרוסה יפה של דג, לצד צ'יפס ואפונה ירוקה מבושלת. מומלץ להגיש בליווי רוטב טרטר ובירה קרה בצד (או יין לבן).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il