|
צילום: מנהל האתר
פיש אנד צ'יפס קלאסי
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: דגים
פורסם בתאריך: 26.02.11
מתכון להכנת פיש אד צ'יפס קלאסי, בבצק בירה - בדיוק כמו שהבריטים אוהבים.
מרכיבים עיקריים: קמח תירס, תפוחי אדמה, קמח, בירה, ביצה, בקלה, קוד, שיבוט.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 וחצי כוסות בירה 2 כוסות קמח רגיל חצי כוס קמח תירס 2 כפות שמן בישול 2 ביצים 2 כפיות אבקת אפייה שמן לטיגון עמוק 2 כפיות מלח 1/4 כפית פלפל שחור 4 נתחי דג קוד, בקלה או שיבוט 2 תפוחי אדמה חתוכים לציפסים בגודל שווה
אופן הכנת המתכון
להכנת הצ'יפס:
- לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לצ'יפסים בגודל שווה. לאחר מכן, להשרות את הצ'יפסים בקערת מים עם קרח למשך כ-30 דקות (למנוע השחרה).
- להוציא את תפוחי האדמה מהמים ולייבש עם מגבת.
- לחמם את שמן הבישול בסיר עמוק על חום בינוני, עד להרתחה.
- להכניס את הצ'יפסים ולטגן עד שמוזהבים.
- להוציא את הצ'יפסים המוכנים ולהניח על נייר סופג.
להכנת הדג:
- לחתוך את הדג לפרוסות יפות (במידת הצורך, תלוי בגודל הפילה).
- בקערה נפרדת, לטרוף את הביצים עם שתי כפות שמן, מעט מלח, פלפל ואבקת עפייה.
- להוסיף את הבירה, קמח התירס והקמח הרגיל.
- לטרוף היטב.
- להניח לבלילה לנוח כשעה במקרר.
- לצפות היטב את הדגים בבלילה ולטגן בשמן רותח עד להזהבה יפה.
- להוציא את הדגים לנייר סופג.
להכנת המנה: להניח פרוסה יפה של דג, לצד צ'יפס ואפונה ירוקה מבושלת. מומלץ להגיש בליווי רוטב טרטר ובירה קרה בצד (או יין לבן).
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|