| 
|  | 
סלמון ברוטב הדרים עם שיפודי ירקותמאת: ליאור טוביאנה, קטגוריה: על האשפורסם בתאריך: 23.04.12
 למחפשים אלטרנטיבה בריאה למנגל על האש - אני מציע מנה של נתח סלמון ברוטב הדרים על הגריל, מלווה בשיפודי ירקות. מרכיבים עיקריים: דג סלמון, תפוזים, שמן זית, נענע, בזיליקום, שום, חומץ בלסמי, קישואים, עגבניות שרי, בצל סגול, פלפל אדום, פטרוזיליה. משך ההכנה: כשעה מספר מנות: 4 מנות
 מצרכים להכנת המתכוןחומרים  לגריל סלמון:
 4 נתחי סלמון טרי
 מיץ לימון טרי סחוט משני לימונים
 מיץ תפוזים טרי סחוט משני  תפוזים
 4 ראשי שום טרי כתוש
 4 כפות חומץ בלסמי
 1/3 כוס שמן זית
 1/3 כוס נענע ובזיליקום טריים קצוצים
 מלח
 פלפל שחור
 
 חומרים לשיפודי ירקות:
 פלפל אדום
 קישוא
 בצל סגול
 פטריות שמפיניון
 עגבניות שרי
 
 למרינדה:
 1/3 כוס שמן זית
 עשבי תיבול טריים קצוצים:פטרוזיליה, בזיליקום, נענע
 מלח
 פלפל שחור
 אופן הכנת המתכוןאופן הכנת סטייק סלמון ברוטב הדרים: 
 
אופן הכנת שיפודי ירקות:למרוח על נתחי הסלמון מעט שמן זית, ולהכניס למקרר ל-30 דקות.להכנת המרינדה: בקערה לערבב היטב את מיץ הלימון, מיץ התפוזים, ראשי השום הכתושים, חומץ בלסמי, שמן זית ועשבי תיבול קצוצים.לשים את נתחי הסלמון בתבנית שטוחה, ולמזוג מעל את המרינדה כך שהיא מכסה את נתחי הדג.להכניס את התבנית למקרר לשעתיים, בכדי שנתחי הדג יספגו את הטעמים.להוציא את נתחי הדג ולהניח על משטח המטבח כ-20 דקות לפני ההעלאה על הגריל.לצלות בעדינות על הגריל משני הצדדים.להגיש עם שיפודי ירקות. 
יום העצמאות שמח!!חותכים את הפלפל האדום לקוביותחותכים קישוא לפרוסות עגולות עבות. חותכים בצל סגול לנתחים מרובעיםשמים בקערה ומערבבים עם המרינדה.על שיפוד עץ משחילים את פרוסות הירקות במרינדה, בתוספת עגבניות שרי שלמות ופטריות שמפיניון שלמות לסירוגין.קולים על הגריל.  ליאור טוביאנה, שף מסעדת "הצדף"מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il |  |