| 
 | 
במיה ברוטב עגבניות
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל עירקי 
פורסם בתאריך: 09.02.14 
אוהה.. כמה שבמיה זה דבר טעים. נראה שבמיה ורוטב עגבניות הלכו יד ביד מאז ומעולם. המתכון הבא ישאיר אתכם עם רוק בפה. 
מרכיבים עיקריים: במיה, לימון, עגבניות, עגבניות מרוסקות. 
משך ההכנה: 45 דקות  
מספר מנות: 6-8 מנות 
מצרכים להכנת המתכון
½ קילו במיה טריה או 1 שקית במיה קפואה 2-3 עגבניות גדולות או 1 קופסא עגבניות מרוסקות מלח,פלפל לפי הטעם ½ לימון סחוט 2 כפות שמן 
אופן הכנת המתכון
 
- שוטפים מיבשים  וקולפים את הבמיה בקצה בלי לפגוע בתרמיל.
 
- שמים בסיר שמן ומטגנים מעט את הבמיה ומכבים את האש.
 
- חותכים את העגבניות השטופות לקוביות גדולות ושמים בסיר נפרד,מוסיפים ½ כוס מים ומבשלים עד ריכוך העגבניות.
 
- מוסיפים את התבלינים מבשלים כמה דקות ומקררים.
 
- מרסקים את העגבניות המבושלות ומסננים.
 
- מוסיפים את רוטב העגבניות לבמיה המטוגנת ומבשלים במשך 20 דקות.
 
 
 
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il 
 
 |  
		
			
		 |