|
צילום: עדי זיו-אב
אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 13.03.11
מתכון להכנת אוזני המן במילוי תמרים ואגוזים, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: ממרח תמרים, אגוזי מלך, קינמון, אבקת סוכר, קמח, ביצה, חמאה.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 50 אוזני המן
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק: 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות 1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם) 1 חלמון 1 ביצה 2.5 כוסות קמח לבן 1 כף קינמון 1/2 כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט
חומרים למילוי התמרים: 500 גרם ממרח תמרים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים 1/2 כוס ריבת פובידול
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".
- כעת מוסיפים את הביצים וקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).
- עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.
- מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
אופן הכנת המילוי: מערבבים בקערה את מחית התמרים, ואת ריבת הפובידול עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את האגוזים.
אופן הכנת אוזני המן - השלב הסופי:
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), מזלפים את מילוי התמרים, ומקשטים כל אוזן עם אגוז שלם.
- סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|