|
עוף ממולא אורז כבדי עוף ותבלינים
מאת: חוות הצוק, קטגוריה: עוף ממולא
פורסם בתאריך: 16.04.10
מתכון לעוף ממולא אורז כבדי עוף ותבלינים, מאת תומר צוק – מומחה בשר בעלים של "חוות צוק" - המעדנייה.
מרכיבים עיקריים: עוץ, אורז, כבד עוף.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5-8 נפשות
מצרכים להכנת המתכון
עוף שלם נקי מעצמות מעט שמן זית (1-2 כפות) תימין מלח פלפל
מצרכים מילוי:
1 כוס אורז לבן רבע כוס שמן זית 4 כבדי עוף קצוצים גס לקוביות חופן נענע קצוצה 3 תמרים קצוצים 3 שזיפים מיובשים 2 כפות סילאן תמרים 2 כפות רכז רימונים מלח / פלפל
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת המילוי:
- מטגנים מעט את הכבדים
- מכינים אורז לבן
- מוסיפים לאורז את הבצל והכבדים, ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב
אופן הכנת העוף:
- יש להזמין מהקצב עוף שלם עם עור נקי מעצמות
- ממלאים את העוף במילוי
- קושרים מרגלי העוף בחוט לבישול את שתי הרגליים בכדי שהמילוי לא יצא בעת הבישול
- מעסים את העוף בשמן זית עם ענפי התימין ולאחר מכן מפזרים את עלי התימין על העוף
- מכניסים את העוף מכוסה ברדיד אלומיניום לתנור שחומם מראש ל- 180 צ' למשך 30 דק'
- מורידים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ- 30 דק'
- ניתן לפזר על התבנית ירקות שורש עם מעט שמן זית ותבלינים
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|