מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סנדוויץ' סושיצילום: שלומי ברנטל

סנדוויץ' סושי

מאת: מסעדת הסוהו, קטגוריה: אוכל אסייתי
פורסם בתאריך: 15.03.11

איך להכין סושי סנדוויץ' בבית? פשוט. הנה מתכון להכנת סנדוויץ' סושי של מסעדת הסוהו מראשון לציון. פשוט טעים.

מרכיבים עיקריים: אצות נורי, אורז עגול.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: מנה אחת

מצרכים להכנת המתכון

אצות נורי
אורז עגול לסושי
דג ים טרי
שאר ירקות (לפי הטעם)
ציוד נדרש: מחצלת

אופן הכנת המתכון

שלב 1. נקודת השבירה.

לוקחים אצת נורי ושוברים אותה לשניים באמצע הצלע הארוכה יותר של האצה (אם היא לא נשברת בקלות, היא ישנה או סתם לא איכותית במיוחד). את חצי האצה מניחים על משטח העבודה כאשר החלק המחוספס של האצה פונה כלפי מעלה.

שלב 2. המהפך.

מרטיבים את הידיים במים (המהדרין עושים זאת במים מהולים בחומץ), ומכדררים מהאורז כדור קטן. יש להשתמש בכמות אורז שתכסה את כל מחצית האצה בגובה של כסנטימטר אורז, מבלי ללחוץ אותו אל הנורי. חשוב שהפיזור של האורז על גבי האצה יהיה אחיד. עכשיו נותר להפוך את הנורי כך שהאורז יהיה כלפי מטה והצד החלק של האצה פונה כלפי מעלה.

שלב 3. בונים חומה.

כעת יש לבנות "חומה" של אורז מסביב לחצי מהאצה. החומה צריך להיות בגובה ורוחב של כשני סנטימטר. ככל שרוצים להשתמש ביותר מילוי בסנדוויץ', יש לבנות חומה יותר גבוהה שתחזיק בסופו של דבר את המילוי.

שלב 4. מניחים מילוי

מניחים את המילוי הנבחר (דג ו/או ירקות) על חצי האצה שהוקפה בחומה. המילוי צריך להיות כמה שיותר אחיד.

שלב 5. סגירת מעגל.

סוגרים את חצי האצה ללא החומה על החומה - יש לדייק ולקפל את האצה בדיוק באמצע, ולוודא שהאצה נסגרת בדיוק על קו החומה שבנינו.

שלב 6. הידוק.

יש להניח את המחצלת (המכוסה בניילון נצמד למניעת הידבקות אורז) על גבי הנורי-הסגור-על-חומה שברשותכם ולהדק מכל הצדדים. בהדגמה למטה רואים הידוק משני צדדים, שלאחריהם יש להרים את המחצלת, לסובב ב90 מעלות, ואז להדק משני הצדדים הנוספים.

שלב 7. הסנדוויץ' סושי מוכן.

נשאר רק לחתוך לאורך שני האלכסונים ליצירת 4 משולשי סנדוויץ' סושי מושלמים, ולהגיש.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il