מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתבל גמבה אדומה וחציל

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: מטבלים
פורסם בתאריך: 23.03.11

מתבל גמבה וחציל, מצויין למגשי אירוח של ירקות, לחמים, גבינות ועוד.

מרכיבים עיקריים: גמבה, חציל, סויה, מיץ לימון.

משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 חצילים בינוניים-גדולים
2 פלפלים מתוקים - אדומים
1 בצל סגול גדול
3 שיני שום
0.5 כוס/ות פירורי לחם
1 מיץ לימון סחוט מלימון טרי עסיסי
1 צרור / חבילת פטרוזיליה קצוצה
4 כפית/ות שמן זית
2 כפית/ות רוטב סויה

אופן הכנת המתכון

  1. לקלות חצילים ופלפלים קלות על הגז, בתנור או על מנגל עד אשר החצילים משחירים והופכים רכים במקצת והפלפלים מאבדים קצת נוזלים.
  2. לקרר במסננת.
  3. לחצות לחצי ולהוציא את כל ליבת החציל בעזרת כף ולזרוק הקליפות.
  4. להוציא את הגרעינים מהפלפלים ולקלף אותם.
  5. לשים את כל המרכיבים בבלנדר, לטחון בפולסים עד שהכל נטחן.
  6. לקרר כשעה או יותר במקרר.

הולך מצויין עם מגשי אירוח של פלטות ירקות, גבינות ושאר מטעמים שדורשים מטבלים, וכמובן גם לכריכים וטורטיות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il