|
מתבל גמבה אדומה וחציל
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: מטבלים
פורסם בתאריך: 23.03.11
מתבל גמבה וחציל, מצויין למגשי אירוח של ירקות, לחמים, גבינות ועוד.
מרכיבים עיקריים: גמבה, חציל, סויה, מיץ לימון.
משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 חצילים בינוניים-גדולים 2 פלפלים מתוקים - אדומים 1 בצל סגול גדול 3 שיני שום 0.5 כוס/ות פירורי לחם 1 מיץ לימון סחוט מלימון טרי עסיסי 1 צרור / חבילת פטרוזיליה קצוצה 4 כפית/ות שמן זית 2 כפית/ות רוטב סויה
אופן הכנת המתכון
- לקלות חצילים ופלפלים קלות על הגז, בתנור או על מנגל עד אשר החצילים משחירים והופכים רכים במקצת והפלפלים מאבדים קצת נוזלים.
- לקרר במסננת.
- לחצות לחצי ולהוציא את כל ליבת החציל בעזרת כף ולזרוק הקליפות.
- להוציא את הגרעינים מהפלפלים ולקלף אותם.
- לשים את כל המרכיבים בבלנדר, לטחון בפולסים עד שהכל נטחן.
- לקרר כשעה או יותר במקרר.
הולך מצויין עם מגשי אירוח של פלטות ירקות, גבינות ושאר מטעמים שדורשים מטבלים, וכמובן גם לכריכים וטורטיות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|