מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

רולדת פילו עם פיטריות וביציםצילום: מטבחונט

רולדת פילו עם פיטריות וביצים

מאת: מטבחונט, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 28.03.11

מתכון נפלא להכנת רולדת פילו חלבית עם פיטריות וביצים: רולדות פריכות, עסיסיות וטעימות להפליא.

מרכיבים עיקריים: ביצים, פירורי לחם, שומשום, פטריות שמפיניון, בצק פילו.

משך ההכנה: כ-30 דקות
מספר מנות: 2 רולדות

מצרכים להכנת המתכון

8 דפים מופשרים של בצק פילו
2 כפות פירורי לחם
2 בצלים גדולים קצוצים
2 סלסלות פטריות חתוכות
4 ביצים קשות וקלופות
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל
שמן או תרסיס שמן
שומשום שחור או קצח לזריה מלמעלה

אופן הכנת המתכון

  • מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עוד כחמש דקות.
  • מוסיפים מלח ופלפל.
  • מניחים 4 דפי פילו על גבי השיש.
  • מורחים או מרססים בשכבה דקה של שמן.
  • בוזקים מעט פירורי לחם על השמן ומניחים תלולית מחצי הכמות של תערובת הפטריות והבצל לרוחב הבצק.
  • פורסים 2 ביצים קשות ומניחים על גבי התלולית. בוזקים מעט מלח.
  • מפזרים חצי מכמות הגבינה הצהובה מעל הביצים.
  • מקפלים פנימה את השוליים האורכיים של הבצק, כמו בתמונה, ומתחילים לגלגל מהרוחב כלפי מטה עד לסוף הבצק.
  • עושים כך גם לארבעת הדפים הנוספים.
  • משמנים את הרולדות מבחוץ על ידי מברשת או תרסיס ובוזקים שומשום שחור או קצח.
  • מכניסים לתנור מחומם לחום של 175 מעלות עד להזהבה.

הנה הרולדות שלנו יצאו מהתנור והן פריכות ועסיסיות וטעימות!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il