|
צילום: מטבחונט
רולדת פילו עם פיטריות וביצים
מאת: מטבחונט, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 28.03.11
מתכון נפלא להכנת רולדת פילו חלבית עם פיטריות וביצים: רולדות פריכות, עסיסיות וטעימות להפליא.
מרכיבים עיקריים: ביצים, פירורי לחם, שומשום, פטריות שמפיניון, בצק פילו.
משך ההכנה: כ-30 דקות
מספר מנות: 2 רולדות
מצרכים להכנת המתכון
8 דפים מופשרים של בצק פילו 2 כפות פירורי לחם 2 בצלים גדולים קצוצים 2 סלסלות פטריות חתוכות 4 ביצים קשות וקלופות 100 גרם גבינה צהובה מגוררת מלח, פלפל שמן או תרסיס שמן שומשום שחור או קצח לזריה מלמעלה
אופן הכנת המתכון
- מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עוד כחמש דקות.
- מוסיפים מלח ופלפל.
- מניחים 4 דפי פילו על גבי השיש.
- מורחים או מרססים בשכבה דקה של שמן.
- בוזקים מעט פירורי לחם על השמן ומניחים תלולית מחצי הכמות של תערובת הפטריות והבצל לרוחב הבצק.
- פורסים 2 ביצים קשות ומניחים על גבי התלולית. בוזקים מעט מלח.
- מפזרים חצי מכמות הגבינה הצהובה מעל הביצים.
- מקפלים פנימה את השוליים האורכיים של הבצק, כמו בתמונה, ומתחילים לגלגל מהרוחב כלפי מטה עד לסוף הבצק.
- עושים כך גם לארבעת הדפים הנוספים.
- משמנים את הרולדות מבחוץ על ידי מברשת או תרסיס ובוזקים שומשום שחור או קצח.
- מכניסים לתנור מחומם לחום של 175 מעלות עד להזהבה.
הנה הרולדות שלנו יצאו מהתנור והן פריכות ועסיסיות וטעימות!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|