מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פחלבה (בקלאווה קווקזית)צילום: sweet dreams

פחלבה (בקלאווה קווקזית)

מאת: sweet dreams, קטגוריה: אוכל קווקזי
פורסם בתאריך: 28.03.11

מתכון להכנת פחלבה (בקלאווה קווקזית): לפחלבה יש המון וריאציות, כל אחד מכין אותו בצורה שונה.

מרכיבים עיקריים: ביצים, קמח, שמנת חמוצה, אגוזי מלך, דבש, שקדים.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: כ-40

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
300 גרם חמאה
30 גרם (כף וחצי) סוכר
3 ביצים
קורט מלח
900 גרם (6 כוסות + 3 כפות) קמח
375 גרם שמנת חמוצה

למילוי:
500 גרם אגוזי מלך
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
150 גרם חלבונים (מ-4-5 ביצים)

לציפוי:
1 ביצה טרופה
180 גרם (חצי כוס) דבש
50 גרם שקדים

אופן הכנת המתכון

לפחלבה יש המון וריאציות, כל אחד מכין אותו בצורה שונה. לפני שמצאתי את המתכון המוצלח הזה של הפחלבה, ניסיתי כ-3 מתכונים שונים, שבכל אחד מהם המצרכים הם שונים למעט השומן, סוכר והקמח.אז אחרי נסיונות שונים ומשונים, מצאתי!

זה המתכון המנצח והמוצלח ביותר של הפחלבה...

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים חמאה וסוכר עם וו גיטרה עד לתערובת חלקה, מוסיפים ביצים ומערבלים שוב לתערובת חלקה.
  2. מחליפים ל-וו לישה.  מוסיפים קמח, קורט מלח ושמנת חמוצה ולשים עד לבצק אחיד ונעים למגע.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור כחצי שעה.
  4. טוחנים אגוזים. מערבבים בקערה את האגוזים והסוכר.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מרדדים כל אחד מכדורי הבצק לעלה דק מאד, כ-3 מ"מ עובי (לא לקמח את משטח העבודה כדי לא לייבש את הבצק).

ההרכבה:

  1. מניחים עלה אחד על התבנית ומורחים עליו חלבונים, מפזרים על החלבונים אגוזים.
  2. מניחים עלה נוסף על משטח העבודה ומורחים על צד אחד שלו חלבונים, מניחים אותו על העלה שעליו פיזרנו אגוזים כשהצד המרוח בחלבון יהיה על עלה האגוזים.. מהדקים. ממשיכים כך עם כל העלים הנותרים (אתם צריכים ליצור מעין סנדביץ לתערובת האגוזים:  עלה-חלבון-אגוזים-חלבון-עלה וכך הלאה).
  3. אחרי שהנחתם על הערימה את העלה האחרון, אתם עושים עם סכין סימנים בצורת מעויינים (לא חותכים – רק מסמנים!!), מורחים על פני העוגה ביצה טרופה ונועצים בעדינות רבה שקד אחד בתוך כל מעויין.
  4. מכניסים לתנור ל-30-40 דקות.
  5. מייד בסיום האפייה, יוצקים את הדבש על פני העוגה ומברישים מעט את הדבש לכיסוי מלא של פני העוגה.
  6. מקררים וחותכים לפי הסימון, אם תנסו  לחתוך את הפחלבה בעודה חמה- היא תתפרק לכם!

 בתיאבון! 

 

למתכון עם שלבי הכנה מצולמים כנסו ל-http://www.facebook.com/note.php?note_id=195513387148675

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il