מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת מוצארט מרשימהצילום: sweet dreams

עוגת מוצארט מרשימה

מאת: sweet dreams, קטגוריה: עוגיות שוקולד
פורסם בתאריך: 28.03.11

מתכון להכנת עוגת מוצארט קלאסית ומרשימה במיוחד.

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, שוקולד מריר, שקדים, ביצים.

משך ההכנה: 2-3 שעות
מספר מנות: 12-14

מצרכים להכנת המתכון

לרינג בקוטר 24 עם דפנות גבוהות (אם אין אז משתמשים בשקף כפול בגובהו מהרינג) 

למרנג:
210 גרם חלבונים (כ-7 חלבוני ביצה)
300 גרם סוכר (1.5 כוסות)
150 גרם שקדים טחונים דק (1.5 כוסות)
150 גרם אבקת סוכר (1.5 כוסות)

למוס שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
375 מ"ל שמנת מתוקה (1.5 כוסות)

למוס שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
375 מ"ל שמנת מתוקה (1.5 כוסות)

לציפוי גנאש:
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
125 גרם שוקולד מריר 

אופן הכנת המתכון

מוס שוקולד מריר:

מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ועם מטרפה מערבבים עד לתערובת חלקה, ושומרים במקרר ל-24 שעות.

מוס שוקולד לבן:

מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ועם מטרפה מערבבים עד לתערובת חלקה, ושומרים במקרר ל-24 שעות

למרנגים: 

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. מקפלים בעדינות פנימה את השקדים ואבקת הסוכר.
  3. מזלפים על נייר אפייה שני עיגולים בקוטר יותר קטן מהרינג.
  4. מזלפים 24 מקלות באורך כ-4 ס"מ.
  5. אופים בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות במשך שעה וחצי, בתוכנית אפייה טורבו אפשר לאפות הכל ביחד, למי שאין טורבו אופה כל תבנית בנפרד.
  6. אחרי אפייה, מצננים לגמרי את המקלות ועם סכין חדה מיישרים בעדינות את הקצוות.

הרכבה:

  1. שמים בדפנות התבנית 2 שקפים: בחלק הפנימי שקף בגובה מקלות המרנג (אם אין פשוט גוזרים את השקף לגובה המקלות), בחלק החיצוני שקף בגובה הרינג.
  2. שמים עיגול מרנג אחד במרכז הרינג ומסדרים את מקלות המרנג בדפנות.
  3. מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן ויוצקים על המרנג.
  4. מניחים מעל את עיגול המרנג השני.
  5.  מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד המריר ויוצקים על המרנג.
  6. מקפיאים לכ-12 שעות.
  7. מורידים את השקף החיצוני כך שיישאר רק השקף הפנימי שבגובה מקלות המרנג.

מכינים את ציפוי הגנאש:

  1. מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ועם מטרפה מערבבים עד לתערובת חלקה.
  2. יוצקים את הציפוי על העוגה, באופן אחיד.
  3. מסירים גם את השקף הפנימי.
  4. מקשטים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il