מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת אננס מושחתתצילום: sweet dreams

עוגת אננס מושחתת

מאת: sweet dreams, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 31.03.11

מתכון להכנת עוגת אננס מושחתת ודקורטיבית במיוחד.

מרכיבים עיקריים: אננס משומר, חמאה, ביצים, קמח, שמנת מתוקה, קקאו, לימון, שמנת חמוצה, אבקת אפייה.

משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 12-14

מצרכים להכנת המתכון

מצרכים לתבנית בקוטר 24
שלב 1-
עוגת לייקך:
200  גרם חמאה
4  חלמונים
חלבונים מ-4 ביצים
400 גרם (2 כוסות) סוכר
300 גרם (2 כוסות + כף)קמח
10  גרם (1 שקית) אבקת אפייה
 10 גרם (1 שקית) סוכר וניל
250 גרם שמנת חמוצה
גרידת מחצי לימון
 
שלב 2-
פטיסייר אננס:
250 מ"ל (1 כוס) מיץ אננס מקופסת שימורים של אננס
20 גרם (כף וחצי)סוכר
3 חלמונים
30 גרם (3 כפות) קורנפלור מנופה
25 גרם חמאה
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
4 פרוסות אננס מקופסת שימורים טחונים לרסק בבלנדר
 
שלב 3-
רולדה הדקורטיבית:
100  גרם חמאה
2  חלמונים
חלבונים מ-2 ביצים
200 גרם (1 כוסות) סוכר
150 גרם  (1 כוס) קמח
5  גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
 5 גרם (1/2 שקית) סוכר וניל
125 גרם שמנת חמוצה
גרידת מרבע לימון
2 כפיות אבקת קקאו מנופה
 
שלב 4-
קישוט:
6 פרוסות אננס מקופסת שימורים
נפאז'
 

אופן הכנת המתכון

שלב 1 - עוגת לייקח:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. עם וו גיטרה מערבלים  חמאה ו-200 גרם סוכר (1 כוס) עד לתערובת חלקה, מוסיפים חלמונים בהדרגה, כל פעם חלמון אחד, עד לתערובת חלקה.
  3. מנפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת לסירוגין לתוך תערובת החלמונים ב-2-3 פעמים, מוסיפים את גרידת הלימון. 
  4. מקציפים חלבונים עם 200 גרם הסוכר (1 כוס) עד לקצף יציב.
  5. עושים השוואת מרקמים: מקפלים שליש מכמות הקצף לתערובת הקמח ומחזירים הכל ל2/3 הקצף הנותר ומקפלים בעדינות.
  6. אופים כ-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים.

שלב 2 - פטיסייר אננס:

  1. מרתיחים בסיר 240 מ"ל מיץ אננס וסוכר (10 מ"ל מיץ שומרים בצד).
  2. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, 10 מ"ל מיץ והקורנפלור לתערובת חלקה. מעבירים למסננת להוצאת גושים.
  3. כשהמיץ מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את האש. מוזגים 2 כפות מהמיץ החם לתערובת החלמונים, מערבבים. מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך המיץ בהדרגה ובאיטיות תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.
  4. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לצינון מלא (אם לא תקפידו על שלב הצינון במיקסר, הפטיסייר יקבל קרום ויהפוך לגושים).
  5. מקציפים שמנת מתוקה ועושים השוואת מרקמים:

* מקפלים 1/3 מרסק האננס לקצפת ומחזירים הכל חזרה לרסק ומקפלים שוב.* מקפלים 1/3 מהקצפת לפטיסייר אננס ומחזירים הכל חזרה לקצפת ומקפלים שוב.

שלב 3 - לרולדה דקורטיבית:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. עם וו גיטרה מערבלים  חמאה ו-100 גרם סוכר (1/2 כוס) עד לתערובת חלקה, מוסיפים חלמונים בהדרגה, כל פעם חלמון אחד, עד לתערובת חלקה.
  3. מנפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת לסירוגין לתוך תערובת החלמונים ב-2-3 פעמים, מוסיפים את גרידת הלימון. 
  4. מחלקים את תערובת החלמונים ל-2 קערות, קערה אחת משאירים לבן ולקערה השנייה מוסיפים את אבקת הקקאו.
  5. מקציפים חלבונים עם 100 גרם הסוכר (1/2 כוס) עד לקצף יציב.
  6. מחלקים את קצף החלבונים ל-2.
  7. עושים השוואת מרקמים: מקפלים שליש מכמות הקצף לתערובת הקמח הלבנה ומחזירים הכל ל2/3 הקצף הנותר ומקפלים בעדינות, חוזרים על אותה הפעולה גם עם תערובת הקמח החומה
  8. לעיצוב: אם יש לכם את המשטח סיליקון הדקורטיבי- תשתמשו בה. אם אין לכם, פשוט תהיו יצירתיים ותעצבו מה שתרצו.
  9. לסיום, אופים כ-10-15 דקות.

ההרכבה:

  • מיישרים את העוגה וחוצים אותה לשתיים.
  • מורחים קרם אננס בנדיבות על שכבה אחת ומניחים עליה את השכבה השנייה.
  • מורחים שכבה דקה של הקרם בדפנות העוגה ועל פני העוגה.
  • חותכים את הרולדה הדקורטיבית בהתאמה לגובה העוגה ומדביקים לדפנות.
  • מסדרים את פרוסות האננס על פני העוגה ויוצקים את הנפאז'.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il