מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

יָרְפָגִי – כרוב ממולא בשרצילום: sweet dreams

יָרְפָגִי – כרוב ממולא בשר

מאת: sweet dreams, קטגוריה: אוכל קווקזי
פורסם בתאריך: 31.03.11

מתכון להכנת יָרְפָגִי, כרוב ממולא בשר, מאכל קווקזי מדהים.

מרכיבים עיקריים: כרוב לבן, כוסברה, אורז, רכז רימונים, בשר בקר טחון.

משך ההכנה: שעתיים וחצי
מספר מנות: 16

מצרכים להכנת המתכון

1 כרוב גדול גדול
2 קילו בשר בקר טחון
½ כוס אורז
2 כוסות כוסברה קצוצה דק  
4 בצלים
5 כפיות מלח
1.5 כפיות פלפל שחור
8 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות עָלוּ (נועד לחבריי מהעדה הקווקזית שמחזיקים בבית עָלוּ) או ½ כוס רכז רימונים (נועד לשאר החברים)

אופן הכנת המתכון

תבשיל היָרְפָגִי הוא מאכל קווקזי מסורתי המורכב מכרוב לבן ממולא בשר בקר טחון ואורז, עם ניחוח מתקתק מרכז רימונים. באזורים שונים בקווקז נוהגים לקרוא לתבשיל יפרג'י או יפרח'י. המתכון הבא פורסם באתר על-ידי עמליה פפו ("Sweet Dreams"), ילידת אזרבייג'ן (קווקז) ובוגרת מכללת השף בארץ.

  1. שלב זה מיועד לחבריי מהעדה הקווקזית שמחזיקים בבית עָלוּ: (1) מבשלים עָלוּ עם 2.5 כוסות מים עד שנותר בסיר מעט מאד מים, (2) מורידים מהאש ומועכים עם מועך של פירה, (3) מעבירים את מה שמעכנו למסננת ומתחילים למעוך אותו עם כף עד שנותר במסננת רק הקליפות וגלעיני העָלוּ.

  2. מוציאים את השורש של הכרוב ושמים אותו  בסיר עמוק מספיק כדי להכיל את כל הכרוב, ממלאים מים עד גובה הכרוב, מכסים בצלחת כבדה כדי שהכרוב לא יצוף בזמן  הבישול ושמים את המכסה.

  3. מבשלים על אש גבוהה, כשהמים מבעבעים, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ—20-25 דקות.

  4. קוצצים את הבצל דק מאד במעבד מזון או מגררים בפומפייה מערבבים בקערה בשר טחון, בצל, אורז, כוסברה,  2 כפיות מלח ו-1/2 כפית פלפל.

  5. מפרידים את עלי הכרוב, לוקחים כדור בשר וממנו יוצרים צורת אליפסה, מניחים את הבשר במרכז עלה הכרוב, עוטפים את הבשר ומהדקים.

  6. מסדרים בסיר, אחד על השני.

  7. מרתיחים 8 כוסות מים, מערבבים בפנים את רסק העגבניות + רסק העָלוּ או רכז הרימונים, 3 כפיות מלח וכפית פלפל, מניחים שוב צלחת כבדה על כדורי הבשר. אם לא תשימו את הצלחת על כדורי הבשר מעטפת הכרוב תיפתח ואז הכל עלול להתפרק!!

  8. מבשלים על אש נמוכה שעה וחצי.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il