מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת תפוחים בחושה ופשוטהצילום: אורטל טרגש

עוגת תפוחים בחושה ופשוטה

מאת: מהמטבח של מרים, קטגוריה: עוגת תפוחים
פורסם בתאריך: 17.04.10

עוגת תפוחים פרווה, בניחוח קינמון, מתאימה גם למתחילים.

מרכיבים עיקריים: תפוחים, קמח, אגוזים, קינמון.

משך ההכנה: רבע שעה
מספר מנות: תבנית 30/25

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות קמח אוסם, 3 ביצים, שלושת רבעי כוס שמן, מעט אבקת אפייה, אחד ורבע כוסות סוכר, 1 כפית קינמון, 3 תפוחי עץ גרנד ( שנים וחצי כוסות ), 4 כפות יין אדום מתוק, חצי כוס אגוזי מלך.

אופן הכנת המתכון

לחתוך לקוביות את התפוחי עץ  ולהשרות  עם  4 כפות היין במשך רבע שעה. לקצוץ את האגוזים. להכניס לקערה את כל המרכיבים :  הקמח, סוכר/סוכר חום, ביצים, תפוחי העץ שהושרו ביין, האגוזים, להוסיף את השמן, מעט אבקת אפייה כרבע כפית, כפית קינמון ולערבב היטב .

אפשרות שידרוג שילדים יאהבו: כוס שוקולד צ'יפס

לשמן תבנית מלבנית אפשר גם בחד פעמי 25/30 ולאפות בחם בינוני 175 מעלות למשך חצי שעה לבדוק שהקיסם יוצא יבש.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il