מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פיצה: מתכון לפיצה ביתיתצילום: sweet dreams

פיצה: מתכון לפיצה ביתית

מאת: sweet dreams, קטגוריה: פיצה
פורסם בתאריך: 01.04.11

גם לי אין תבניות לפיצה (עדיין!) אבל יש לי פטנט מושלם לצורה מושלמת לפיצה. למי אין היום תבניות קפיציות לעוגה? או תחתיות של רינגים? אז זה הפתרון, תחתיות של תבניות ורינגים - ויש לכם פיצה עם הצורה המושלמת.

מרכיבים עיקריים: גבינת מוצרלה, אורגנו, שום, עגבניות, פטריות שמפיניון, זיתים, תירס, בצל סגול, קמח, שמרים.

משך ההכנה: שעתיים (כולל זמן התפחת הבצק)
מספר מנות: מתכון ל-3 פיצות בינוניות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
500 גרם קמח 
12 גרם שמרים יבשים (2.5 כפיות)
כפית מלח
2 כפיות סוכר
50 מ"ל שמן (רבע כוס)
320 מ"ל מים (1/3 1 כוס)

לרוטב:
4 עגבניות בשלות
2 שיני שום
2 כפיות מלח
עלי בזיליקום טריים מגבעול אחד
עלי אורגנו טריים מגבעול אחד
ציפוי ותוספות
גבינת מוצרלה או עמק מגוררות
זיתים פרוסים או פטריות
תירס
בצל סגול פרוס

אופן הכנת המתכון



  1. מכינים את הבצק עם וו לישה (להשתמש בהתחלה רק ב- 80% מהמים, כוס אחת,  ובשאר המים רק לפי הצורך), לשים עד לקבלת בצק אחיד.


  2. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומשאירים להתפחה עד להכפלת הנפח.


  3. מכניסים את כל החומרים של הרוטב למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב.


  4. מחממים את התנור ל-200 מעלות.


  5. מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים  שוויים.


  6. מרדדים את הכדורים לגודל התבניות, משמנים מעט את התבניות. מניחים עליהם את הבצק.


  7. מורחים  את הרוטב, מפזרים מעל את הגבינה ושמים את התוספות הרצויות.


  8. אופים כ-15-20 דקות עד שדפנות הפיצה מעט שחומות והגבינה מבעבעת.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il