מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כבד קצוץ וגרגרי רימוןצילום: דן פרץ

כבד קצוץ וגרגרי רימון

מאת: שף חיים אסולין, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון כשר לפסח להכנת כבד קצוץ וגרגרי רימון, באדיבות השף חיים אסולין רשת קפה קפה.

מרכיבים עיקריים: כבד עוף, ביצים, בצל.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לכבד:
150 גר' שומן אווז
2 בצלים גדולים קצוצים
600 גר' כבד עוף
מלח ופלפל
1 ביצה קשה

להגשה:
מעט שמן לטיגון
4 בצלים חתוכים לטבעות גדולות

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים את שומן האווז במחבת גדולה עד שהוא נמס.
  2. מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  3. מוסיפים את הכבד ומטגנים למשך כמה דקות.
  4. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומצננים מעט.
  5. מוסיפים את הביצה הקשה וטוחנים במטחנת בשר, טועמים ומתקנים.

ההגשה:

  • מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד להשחמה.
  • מסדרים את הכבד הקצוץ בצלחת הגשה, מפזרים את טבעות הבצל המטוגנות מלמעלה ואת חופן גרגרי הרימון ומגישים.

טיפ: הימנעו מטיגון ארוך של הכבדים, שעלול להפוך אותם ליבשים ולמרים. טגנו אותם עד שהם משחימים מבחוץ ונשארים ורודים מבפנים.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il