מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

צלעות ברביקיו מתקתק על ירקות שורשצילום: דן פרץ

צלעות ברביקיו מתקתק על ירקות שורש

מאת: שף חיים אסולין, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת צלעות ברביקיו מתקתק על ירקות שורש. מוגש על ידי השף חיים אסולין רשת קפה קפה.

מרכיבים עיקריים: חומץ בן יין, רוטב ברביקיו, שום, פלפל אדום.

משך ההכנה: שעתיים וחצי
מספר מנות:

מצרכים להכנת המתכון

צלעות בקר

לרוטב ברביקיו מתקתק:
30 גרם שום
200 גרם פלפל אדום
40 גרם סוכר
25 גרם מלח
100 מ"ל חומץ בן יין
100 מ"ל רוטב ברביקיו

אופן הכנת המתכון

מבשלים את הצלעות בסיר עם מים למשך שעה וחצי שעתיים עד לריכוך הבשר מוציאים בעדינות כדי שלא יתפרק מהעצם מחללים למנות של 450 גרם.

מערבלים את כל מרכיבי הרוטב ביחד מחממים שמן סויה בסיר עד שמעשן זורקים את המרכיבים ומצמצמים קלות.

במקביל – חותכים גס לאורך – שומר / גזר / בצלצלים / זוקיני ומערבבים עם שמן זית איכותי, שום וטימין אופים בתנור בחום גבוה כ – 20 דק' עד לריכוך.

הגשה – מסדרים את ירקות השורש בצלחת, מסדרים את הצלעות מעל ומזלפים את הרוטב מעל לכל.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il