מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

נתח רוס ביף צלוי בעשבי תיבול

מאת: שף חיים אסולין, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון כשר לפסח להכנת נתח רוס ביף צלוי בעשבי תיבול מאת השף חיים אסולין רשת קפה קפה.

מרכיבים עיקריים: סינטה, שום, מרווה, טימין, זעתר, שמן זית.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 5-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1.5 ק"ג סינטה
¼ כוס שמן זית
2- 4 שיני שום כתושות
1 כף פלפל שחור גרוס
מרווה טימין וזעתר
מלח

אופן הכנת המתכון

  • מנקים את הסינטה מצד הצלעות ומשאירים את שכבת השומן בשלמותה.
  • מחממים תנור ל- 230 מעלות.
  • מערבבים את המרכיבים ומעסים בהם את נתח הבשר. מניחים את הבשר על תבנית, כשהשומן כלפי מטה, נותנים לבשר לעמוד כמחצית השעה במטרה שיגיע לטמפ' חדר.
  • וצולים במשך 15 דקות בחום של 230 מעלות.
  • מנמיכים את החום ל- 180 מעלות וצולים עוד 45 דקות. מוציאים מהתנור, משהים 10 דקות  נותנים להתקרר ופורסים פורסים בסכין חדה לפרוסות דקות.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il