צילום: יח"צ
דג אמנון בעשבי תיבול
מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון להכנת אמנון בעשבי תיבול באדיבות שומרי משקל, מתוך ספר דגים לאכול בראש שקט.
מרכיבים עיקריים: פטרוזיליה, רוזמרין, בזיליקום, אורגנו, שום, אמנון, שמן זית, לימון.
משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 2 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 דגי אמנון בינוניים (300 גרם כל אחד)
2 שיני שום כתושות
פלפל גרוס
2 חופנים עשבי תיבול (רוזמרין, בזיליקום, פטרוזיליה, אורגנו)
2 כפיות שמן זית
מלח בישול
מיץ מ- 1 לימון
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה. שוטפים היטב את הדגים וחותכים את הסנפירים והזנב. חורצים את הדגים לרוחב.
- מנגבים היטב את הדג מבפנים ומבחוץ במגבות נייר.
- בצלחת קטנה מערבבים את השום והפלפל ומורחים בתערובת את הדג מבפנים.
- ממלאים כל בטן דג בחופן עשבי תיבול ומניחים בתבנית אפייה.
- מורחים כל דג בכפית שמן זית ומפזרים מלח בישול.
- אופים משני הצדדים כ- 20 דקות עד שבשר הדג ניתק בקלות מן האידרה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il