|
צילום: דן פרץ
מקרון שוקולד - עוגייה קלאסית לפסח
מאת: שמו הקונדיטוריה, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון להכנת מקרון שוקולד כשר לפסח - עוגייה קלאסית לפסח, באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת שמו הקונדיטוריה.
מרכיבים עיקריים: קקאו, אבקת סוכר, סוכר, ביצים, שוקולד מריר, שמנת מתוקה.
משך ההכנה:
מספר מנות:
מצרכים להכנת המתכון
5 חלבונים 1/3 כוס סוכר 380 גרם אבקת סוכר 40 גרם קקאו 200 גרם אבקת שקדים
מילוי: 100 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן הכנת המתכון
- מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
- מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
- מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/ לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
- מניחים נייר אפייה ע"ג תבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים. 9*10 – סה"כ 90 עוגיות בתבנית.
- אופים בטמפ' של 160 מעלות 15 דקות. מקררים לטמפ' החדר.
- אופן הכנת המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
- אופן עריכת העוגה: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
אורך חיי מדף: עד 10 ימים.
בתיאבון וחג פסח שמח!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|