מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מקרון שוקולד - עוגייה קלאסית לפסחצילום: דן פרץ

מקרון שוקולד - עוגייה קלאסית לפסח

מאת: שמו הקונדיטוריה, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת מקרון שוקולד כשר לפסח - עוגייה קלאסית לפסח, באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת שמו הקונדיטוריה.

מרכיבים עיקריים: קקאו, אבקת סוכר, סוכר, ביצים, שוקולד מריר, שמנת מתוקה.

משך ההכנה:
מספר מנות:

מצרכים להכנת המתכון

5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
380 גרם אבקת סוכר
40 גרם קקאו
200 גרם אבקת שקדים

מילוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנת המתכון

  1. מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
  2. מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
  3. מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/ לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
  4. מניחים נייר אפייה ע"ג תבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים.  9*10 – סה"כ 90 עוגיות בתבנית.
  5. אופים בטמפ' של 160 מעלות 15 דקות.  מקררים לטמפ' החדר.
  6. אופן הכנת המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
  7. אופן עריכת העוגה: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר. 

אורך חיי מדף: עד 10 ימים.

בתיאבון וחג פסח שמח!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il