צילום: יח"צ
סלט ירוק עם עולש, פילה הדרים, ואספרגוס
מאת: Olive Leaf, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון להכנת סלט ירוק עם עולש, פילה הדרים, פקאן, אספרגוס וויניגרט (כשר לפסח).
מרכיבים עיקריים: חסה אדומה, חסה ערבית, חסה, עולש, אספרגוס, תפוז, אשכולית אדומה, אגוזי פקאן, חרדל, שמן זית.
משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לסלט:
לב חסה אדומה
לב חסה ערבית
חופן עלי רוקט
10 עלי עולש
12 פילה תפוז
12 פילה אשכולית אדומה
6 אספרגוסים
20 אגוזי פקאן סיני
וינגרט פקאן
חומרים לויניגרט פקאן:
150 ג' אגוזי פקאן סיני טחונים
1 שן שום
כוס מיץ תפוזים
2 כפות חרדל דיזון
3 כפות ממרח תמרים
מיץ מחצי לימון
3 כפות חומץ בלסמי
½ כוס שמן אגוזים
¼ כוס שמן זית
אופן הכנת המתכון
הכנת הסלט:
- שוטפים את החסות.
- מקלפים את ההדרים ומוצאים את הפילה.
- מקלפים את האספרגוס ומבשלים בישול קצר ומעברים למים עם קרח.
- מניחים על צלחת את החסות לאחר שתיבלנו ברוטב, ומסדרים מלמעלה את פירות ההדר האספרגוס ושברי הפקאן.
הכנת הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.
באדיבות צ'רלי פדידה - שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf
חג שמח ובתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il