מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט ירוק עם עולש, פילה הדרים, ואספרגוסצילום: יח"צ

סלט ירוק עם עולש, פילה הדרים, ואספרגוס

מאת: Olive Leaf, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת סלט ירוק עם עולש, פילה הדרים, פקאן, אספרגוס וויניגרט (כשר לפסח).

מרכיבים עיקריים: חסה אדומה, חסה ערבית, חסה, עולש, אספרגוס, תפוז, אשכולית אדומה, אגוזי פקאן, חרדל, שמן זית.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לסלט:
לב חסה אדומה
לב חסה ערבית
חופן עלי רוקט
10 עלי עולש
12 פילה תפוז
12 פילה אשכולית אדומה
6 אספרגוסים
20 אגוזי פקאן סיני
וינגרט פקאן

חומרים לויניגרט פקאן:
150 ג' אגוזי פקאן סיני טחונים
1 שן שום
כוס מיץ תפוזים
2 כפות חרדל דיזון
3 כפות ממרח תמרים
מיץ מחצי לימון
3 כפות חומץ בלסמי
½ כוס שמן אגוזים
¼ כוס שמן זית

אופן הכנת המתכון

הכנת הסלט: 

  • שוטפים את החסות.
  • מקלפים את ההדרים ומוצאים את הפילה.
  • מקלפים את האספרגוס ומבשלים בישול קצר ומעברים למים עם קרח.
  • מניחים על צלחת את החסות לאחר שתיבלנו ברוטב, ומסדרים מלמעלה את פירות ההדר האספרגוס ושברי הפקאן.

הכנת הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.

באדיבות צ'רלי פדידה - שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf

חג שמח ובתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il