מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

צלע טלה אפוי בתנור עם ירקות אפויים

מאת: Olive Leaf, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

צלע טלה אפוי בתנור עם ירקות אפויים - מתכון כשר לפסח באדיבות צ'רלי פדידה - שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת Olive Leaf.

מרכיבים עיקריים: בצל סגול, עגבניות שרי, אורגנו, טימין, שמן זית, צלעות טלה.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 2 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לטלה:
500 ג' צלעות טלה (כ-4 צלעות למנה)
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם חומרים לירקות:
½ פלפל אדום
½ בצל סגול חתוך לפרוסות
1 זוקיני חתוך לרצועות
6 עגבניות שרי
20 עלי אורגנו טרי חתוכים גס
½ כפית טימין קצוץ
מלח ים ופלפל גרוס לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • מחממים מחבת עם שמן זית, צורבים את הטלה מכל צדדיו, ממליחים ומפלפלים (מומלץ לטגן עד לדרגת עשייה מדיום).
  • מתבלים את הירקות במלח, פלפל תימין קצוץ ואורגנו טרי.
  • מכניסים את הטלה והירקות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, למשך 7-5 דקות (בהתאם לגודל נתחי הטלה).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il