| 
 | 
 
 צילום: יח"צ
 
שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצל
מאת: Olive Leaf, קטגוריה: מתכונים לפסח 
פורסם בתאריך: 08.04.11 
מתכון להכנת שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצל (כשר לפסח), באדיבות צ'רלי פדידה - שף מלון שרתון תל אביב. 
מרכיבים עיקריים: עגבניות שרי, שמן זית, סומק, חומץ, חזה אווז, בצל סגול, כרעיים עוף. 
משך ההכנה: 45 דקות  
מספר מנות: 6 מנות 
מצרכים להכנת המתכון
6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל-6 קוביות 6 עגבניות שרי בצל סגול חתוך לקוביות 1 פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות 6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה) 6 כפיות שמן זית 1 כפית חומץ 1 כפית סומק מלח גס פלפל גרוס טרי 
אופן הכנת המתכון
- משפדים את העוף על שיפוד ברזל עם חתיכות הירקות: עגבניות, פלפל ובצל (אם משתמשים בחזה אווז משפדים גם אותו).
 
- מכינים בקערית מרינדה עם סומק, שמן זית, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם.
 
- משרים את השיפודים במרינדה למשך 30 דקות במקרר.
 
- מחממים תנור ל 200 מעלות.
 
- צולים במחבת פסים את השיפודים למשך דקה, ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות.
 
- מומלץ להגיש עם סלט טאבולה או סלט עגבניות פיקנטי.
 
 
בתיאבון!  
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il 
 
 |  
		
			
		 |