מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גב הצביצילום: יח"צ

עוגת גב הצבי

מאת: ערן-דה בר, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת עוגת גב הצבי, עוגה כשרה לפסח באדיבות ערן דה בר- שוקולטייר מקצועי, ובעל נסיון רב שנים בניהול והעברת סדנאות שוקולד.

מרכיבים עיקריים: ביצים, שוקולד מריר, קמח שקדים, קמח מצה, קינמון, לימון, אגוזי מלך, סוכר, עוגות לפסח.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

3 ביצים מספר 3
7 כפות סוכר (מחולקת ל2 קעריות נפרדות שבכל אחת 3 וחצי כפות)
100 גרם קמח שקדים (טחונים דק מאוד)
100 גרם שוקולד מריר (טחון דק מאוד)
30 גרם אגוזי מלך טחונים דק (אפשר גם אגוזי לוז)
40 גרם קמח מצה
חצי כפית קינמון
גרידת לימון מחצי לימון

אופן הכנת המתכון



  • מחלקים את הביצים לחלמונים וחלבונים בקערות נפרדות.


  • מקציפים במיקסר את החלמונים יחד עם 3 וחצי כפות סוכר.


  • מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים יחד עם 3 וחצי כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב.


  • מחברים את 2 קערות הקצף שנוצרו לקערה אחת.


  • מערבבים את קמח השקדים, השוקולד המריר, אגוזי המלך, קמח המצה הקינמון וגרידת הלימון (בקערה נפרדת הקצף הביצים).


  • מוספים את קצף הביצים לתערובת הקמחים, השוקולד והאגוזים ומקפלים בעדינות תוך כדי שמירה על הקצף.


  •  שופכים את כל התערובת לתבנית משומנת בחמאה.


  • מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את התבנית ל-35 דקות.


מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il