מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגיות אגוזים לפסח (מקרונים)

מאת: ערן-דה בר, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת עוגיות אגוזים לפסח (מקרונים), מאת ערן דה בר- שוקולטייר מקצועי, ובעל נסיון רב שנים בניהול והעברת סדנאות שוקולד.

מרכיבים עיקריים: ביצים, סוכר, אגוזי מלך.

משך ההכנה: כמה שעות
מספר מנות: 4-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חצי כוס סוכר
3 חלבונים
300 גר' אגוזי מלך טחונים דק

אופן הכנת המתכון

  • מניחים את הסוכר והחלבונים בקערה, אשר הונחה על סיר מלא במים רותחים (באן מרי).
  • בוחשים עד לקבלת עיסה אחידה ומורידים מהאש.
  • מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

יצירת העוגיות:

  • יצירת העוגיות יכולה להתבצע בשתי אופנים.
  • אופציה ראשונה: ממלאים את שק הזילוף בתערובת ומזלפים עיגול בגודל של מטבע על גבי תבנית עם נייר אפייה במרווח 2 ס"מ.
  • אופציה שנייה: מכניסים את התערובת למקרר למשך כ-6 שעות לערך ולאחר מכן מכינים סהרונים קטנים ומגלגלים על שקדים פרוסים ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה במרווח של כ 3 ס"מ בין סהרון אחד לשני.
  • אופים בתנור שחומם מראש בטמפ' 180 מעלות- כ 15 דקות

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il