צילום: דניאל לילה
קדרת אווזית עגל ושזיפים
מאת: אדום אדום, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
תבשיל חגיגי, לארוחה חגיגית. נתחי האווזית חתוכים לקוביות גדולות ועסיסיות. שילוב הטעמים של עשבי התיבול הטריים ומתיקות השזיפים – מצויינת.
מרכיבים עיקריים: ציר בקר, יין אדום, רוזמרין, מרווה, שום, סלרי, בצל, עגבניות, כרישה, גזר.
משך ההכנה: 4 שעות
מספר מנות: 4 סועדים
מצרכים להכנת המתכון
1 ק"ג אווזית עגל טריה "אדום אדום" חתוך לקוביות של 4*4 ס"מ
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1 כרישה נקייה מעלים ושטופה היטב , חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
2 בצלים יבשים גדולים, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים לאורכם
10 שיני שום שלמות או 3 ראשי שום ירוק טרי
2 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
5 ענפי רוזמרין טרי
5 ענפי מרווה טרייה
2 כפות ריבת שזיפים
1 כוס יין אדום
8 שזיפים מיובשים מגולענים
2 כוסות ציר בקר (ניתן ממשחה או אבקה ע"פ הוראות ההכנה המוממלצות )
אופציונאלי –
8 יח' מיני קבנוס חצוי – לטעם מעושן של התבשיל .
אופן הכנת המתכון
- מחממים תנור ל – 150 מעלות.
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל גרוס. מעבירים לתבנית אפייה עמוקה או רוסטר.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל – 3.5 שעות.
- מוציאים מהתבנית ומעבירים לסיר מתאים – ניתן להעביר כבר לסיר ההגשה. או באם התבנית מתאימה ניתן לעשות את פעולת הסיום בתוכה.
- לסיום – מביאים לרתיחה את התבשיל ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל מס' דקות עד שהנוזלים מתאדים, והרוטב מסמיך.
- מתקנים תיבול מעטרים בעשבי תיבול טריים ומגישים.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il