מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל על לקט גזר ואפונהצילום: דניאל לילה

שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל על לקט גזר ואפונה

מאת: אדום אדום, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת שיפודי שייטל משופד על מקל קינמון ומשוח ברוטב נפלא, מונח על לקט אפונה וגזר משודרג.

מרכיבים עיקריים: נתח שייטל, מקלות קינמון, חרדל, סירופ מייפל, שום, רוזמרין, שמן אגוזים.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 12 שיפודים

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג נתח שייטל טרי "אדום אדום" חתוך למלבנים של 2 X 3 ס"מ
מלח פלפל שחור לפי הטעם
שמן לשימון הגריל
12 מקלות קינמון דקים וארוכים

לרוטב:
1/2 כוס סירופ מייפל
1/3 כוס חרדל דיז'ון
1 ענף רוזמרין (עלים בלבד קצוצים)
3 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף טרי קצוץ (או פחות, לפי הטעם)

ללקט:
3 כפות שמן אגוזים (או כל שמן צמחי אחר)
750 גרם לקט אפונה וגזר
מלח ופלפל גרוס
3 שיני שום פרוסות לאורכן
2 ענפי טימין
½ פלפל צ'ילי פרוס
125 גרם בונדוק קלוי שבור

אופן הכנת המתכון

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  2. משפדים את קוביות העגל על מקלות הקינמון ומכינים סה"כ 12 שיפודי בשר.
  3. מחממים מחבת ומוסיפים את שמן האגוזים מזגגים קלות את שיני השום והצ'ילי, מוסיפים למחבת את את הלקט ומתבלים, מוסיפים את הטימין הבונדוק.
  4. מחממים היטב מחבת גריל או גריל, מורחים במעט שמן, ממליחים ומפלפלים את שיפודי העגל ומניחים על הגריל או המחבת לצלייה.
  5. לקראת סיום הצלייה, מושחים ברוטב מכל הכיוונים וממשיכים לצלות עד לדרגת ההכנה הרצויה, נזהרים לא לחרוך את השיפודים.
  6. מניחים בצלחת ההגשה את הלקט, מסירים את השיפודים מהאש, מושחים שנית ברוטב מניחים על הלקט ומגישים מייד לשולחן.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il