|
צילום: דניאל לילה
שיפודי שייטל בחרדל דיז'ון ומייפל על לקט גזר ואפונה
מאת: אדום אדום, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון להכנת שיפודי שייטל משופד על מקל קינמון ומשוח ברוטב נפלא, מונח על לקט אפונה וגזר משודרג.
מרכיבים עיקריים: נתח שייטל, מקלות קינמון, חרדל, סירופ מייפל, שום, רוזמרין, שמן אגוזים.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 12 שיפודים
מצרכים להכנת המתכון
1 ק"ג נתח שייטל טרי "אדום אדום" חתוך למלבנים של 2 X 3 ס"מ מלח פלפל שחור לפי הטעם שמן לשימון הגריל 12 מקלות קינמון דקים וארוכים
לרוטב: 1/2 כוס סירופ מייפל 1/3 כוס חרדל דיז'ון 1 ענף רוזמרין (עלים בלבד קצוצים) 3 שיני שום כתושות 1 פלפל חריף טרי קצוץ (או פחות, לפי הטעם)
ללקט: 3 כפות שמן אגוזים (או כל שמן צמחי אחר) 750 גרם לקט אפונה וגזר מלח ופלפל גרוס 3 שיני שום פרוסות לאורכן 2 ענפי טימין ½ פלפל צ'ילי פרוס 125 גרם בונדוק קלוי שבור
אופן הכנת המתכון
- מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
- משפדים את קוביות העגל על מקלות הקינמון ומכינים סה"כ 12 שיפודי בשר.
- מחממים מחבת ומוסיפים את שמן האגוזים מזגגים קלות את שיני השום והצ'ילי, מוסיפים למחבת את את הלקט ומתבלים, מוסיפים את הטימין הבונדוק.
- מחממים היטב מחבת גריל או גריל, מורחים במעט שמן, ממליחים ומפלפלים את שיפודי העגל ומניחים על הגריל או המחבת לצלייה.
- לקראת סיום הצלייה, מושחים ברוטב מכל הכיוונים וממשיכים לצלות עד לדרגת ההכנה הרצויה, נזהרים לא לחרוך את השיפודים.
- מניחים בצלחת ההגשה את הלקט, מסירים את השיפודים מהאש, מושחים שנית ברוטב מניחים על הלקט ומגישים מייד לשולחן.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|