צילום: דניאל לילה
רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטה
מאת: אדום אדום, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
רוסטביף עשוי מכף, פרוס ומונח על לביבת בטטה. רוטב מעושן ועלי אורגנו טריים משלימים למנה מנצחת. והבשר - הכי רזה שיש!
מרכיבים עיקריים: שמן זית, טימין, שום, בטטה, בצל, עירית, ביצים, אגוז מוסקט, סילאן, לימון, זנגוויל, אורגנו.
משך ההכנה: שעתיים (תלוי בעוצמת התנור)
מספר מנות: 8-10 סועדים
מצרכים להכנת המתכון
נתח כף עגל טרי "אדום אדום" במשקל 2 ק"ג
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 ענפי טימין (קורנית) טרי (העלים בלבד)
12 שיני שום שלמות
ללביבה:
1 בטטה גדולה קלופה ומגוררת גס (או 2 בטטות בינוניות)
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט טחון
2 ביצים
2 כפות קמח תפוחי אדמה
חופן עירית קצוצה
שמן לטיגון
רוטב להגשה:
4 כפות רוטב ברביקיו
2 כפות סילאן תמרים
4 כפות צ'ילי מתוק
כפית מיץ לימון סחוט טרי
½ כפית ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום כתוש
עלי אורגנו טרי
אופן הכנת המתכון
- מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה (200 מעלות), מעסים את הנתח בשמן הזית ומתבלים במלח פלפל וטימין. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים כ- 12 חתכים מכל צידי הנתח ונועצים את שיני השום בתוכם.
- מניחים את הנתח על רשת שמתחתיה תבנית עם מעט מים וצולים בתנור כ- 20 דקות. פותחים את דלת התנור למס' דקות לצינון קל ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וצולים למשך שעה ו- 20 דקות נוספות. במידה והנתח משחים ניתן להניח מעליו יריעת ניר כסף.
- מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד לתערובת אחידה. מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ במחבת טפלון , ובעזרת כף מפזרים את התערובת במחבת ליצירת לביבה, משטחים מעט ומטגנים עד להשחמה משני צידי הלביבה ( הופכים בעזרת צלחת, ומחזירים לטיגון צד שני). מספיגים בניר סופג.
- מוציאים מהתנור, מאפשרים לנתח לנוח כ- 20 - 15 דקות ופורסים לפרוסות דקות.
להגשה: מסדרים מעל הלביבה פרוסות דקות של הבשר. מעל עלי אורגנו טרי ומזלפים מהרוטב. את שאר הרוטב מגישים לצד הצלחת.
הצעת הגשה נוספת: לביבות אישיות לפי מס' הסועדים, ההגשה כנ"ל.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il