מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטהצילום: דניאל לילה

רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטה

מאת: אדום אדום, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

רוסטביף עשוי מכף, פרוס ומונח על לביבת בטטה. רוטב מעושן ועלי אורגנו טריים משלימים למנה מנצחת. והבשר - הכי רזה שיש!

מרכיבים עיקריים: שמן זית, טימין, שום, בטטה, בצל, עירית, ביצים, אגוז מוסקט, סילאן, לימון, זנגוויל, אורגנו.

משך ההכנה: שעתיים (תלוי בעוצמת התנור)
מספר מנות: 8-10 סועדים

מצרכים להכנת המתכון

נתח כף עגל טרי "אדום אדום" במשקל 2 ק"ג       
6 כפות שמן זית      
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם      
2 ענפי טימין (קורנית) טרי (העלים בלבד)      
12 שיני שום שלמות      

ללביבה:      
1 בטטה גדולה קלופה ומגוררת גס (או 2 בטטות בינוניות)      
1 בצל גדול קצוץ מטוגן      
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם      
קורט אגוז מוסקט טחון      
2 ביצים      
2 כפות קמח תפוחי אדמה    
חופן עירית קצוצה  
שמן לטיגון      

רוטב להגשה:
4 כפות רוטב ברביקיו
2 כפות סילאן תמרים
4 כפות צ'ילי מתוק
כפית מיץ לימון סחוט טרי
½ כפית ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום כתוש  
עלי אורגנו טרי

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה (200 מעלות), מעסים את הנתח בשמן הזית ומתבלים במלח פלפל וטימין. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים כ- 12 חתכים מכל צידי הנתח ונועצים את שיני השום בתוכם.   
  2. מניחים את הנתח על רשת שמתחתיה תבנית עם מעט מים  וצולים בתנור כ- 20 דקות. פותחים את דלת התנור למס' דקות לצינון קל ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וצולים למשך שעה ו- 20 דקות נוספות. במידה והנתח משחים ניתן להניח מעליו יריעת ניר כסף.
  3. מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד לתערובת אחידה. מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ במחבת טפלון , ובעזרת כף מפזרים את התערובת במחבת ליצירת לביבה, משטחים מעט ומטגנים עד להשחמה משני צידי הלביבה ( הופכים בעזרת צלחת, ומחזירים לטיגון צד שני).   מספיגים בניר סופג.   
  4. מוציאים מהתנור, מאפשרים לנתח לנוח כ- 20 - 15 דקות ופורסים לפרוסות דקות. 

להגשה: מסדרים מעל הלביבה פרוסות דקות של הבשר. מעל עלי אורגנו טרי ומזלפים מהרוטב. את שאר הרוטב מגישים לצד הצלחת.

הצעת הגשה נוספת: לביבות אישיות לפי מס' הסועדים, ההגשה כנ"ל.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il