| 
 | 
 
 צילום: דניאל לילה
 
רצועות צ'אכ מוקפצות עם ירקות קשיו ובצל ירוק
מאת: אדום אדום, קטגוריה: אוכל אסייתי 
פורסם בתאריך: 08.04.11 
רצועות צ'אכ מוקפצות עם ירקות קשיו ובצל ירוק. מנה רעננה עם נתחוניי בקר בניחוח אסייתי להכנה מהירה וקל. 
מרכיבים עיקריים: דבש, שום, חומץ אורז, רוטב סויה, בזיליקום, אגוזי קשיו, אספרגוס, בצל סגול, גזר, קורנפלור. 
משך ההכנה: 25 דקות  
מספר מנות: 4 סועדים 
מצרכים להכנת המתכון
½ ק"ג צ'אכ עגל טרי חתוך לרצועות דקיקות 2 כפות קורנפלור לקימוח הנתחונים גזר גדול קלוף חתוך לגפרורים זוקיני חתוך לגפרורים צרור בצל ירוק שטוף החלק הלבן חתוך לקטעים של 3 ס"מ לבן בנפרד והירוק לרצועות אלכסוניות  100 גר קשיו קצוץ גס 2 חופני נבטי שעועית  ½ בצל סגול חתוך לרצועות  אופציונאלי -  10 ענפי אספרגוס חתוכים ל- 3 6 עלי בזיליקום 1/3 כוס שמן צמחי 
  לרוטב: 4 כפות מים  4 כפות סויה  כף חומץ (חומץ אורז הכי טוב) 2.5 כפות שבבי קוקוס כפית ג'ינג'ר קלוף ומגורר שן שום קצוצה 3 כפיות דבש ½ כפית מלח פלפל צ'ילי קצוץ 
אופן הכנת המתכון
- מקמחים את רצועות הבשר. מעבירים למסננת ומנערים היטב להסרת הקקורנפלור המיותר.
 
- מחממים ווק לחום גבוה מאד, מוסיפים שמן ומחממים שנית עד שהשמן מעשן.
 
- מטגנים את הבשר ב 2 חלקים כ 30 שניות בכל פעם, מסננים ומוציאים לכלי נפרד. שומרים חם.
 
- מוסיפים לווק בצל ירוק חלק לבן בלבד ומקפיצים כ 1 דקה.
 
- מוסיפים גזר, זוקיני, מחצית מכמות הקשיו ומקפיצים כדקה נוספת.
 
- מוסיפים נבטים ועלי בזיל  מקפיצים מעט לפיזור אחיד ומשיבים את הבשר לווק.
 
- מוזגים מעל את הרוטב ומערבבים היטב כ 1/2 דקה מתחתית הווק כלפי מעלה לקבלת פיזור אחיד של כל המרכיבים.
 
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הקשיו והבצל הירוק ומגישים.
 
 
בתיאבון!  
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il 
 
 |  
		
			
		 |