מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מג'דרה אורז מלא ועדשיםצילום: הדס

מג'דרה אורז מלא ועדשים

מאת: הדס, קטגוריה: אורז
פורסם בתאריך: 17.04.10

תבשיל המג'דרה האהוב בגרסה מעט יותר בריאה עם אורז מלא ועדשים. בזכות האורז המלא אולי אפשר לוותר על רגשות האשם כתוצאה מזלילה מופרזת של בצל מטוגן. כדאי מאוד לבצע בדיוק את השלבים במתכון כדי שהמג'דרה לא תצא דביקה.

מרכיבים עיקריים: אורז מלא, עדשים ירוקות, בצל.

משך ההכנה: 40
מספר מנות: 5-6

מצרכים להכנת המתכון

כוס עדשים ירוקות
כוס וחצי אורז מלא
4-5 בצלים קצוצים לחצאי פרוסות בעובי בינוני
שמן זית
מלח
פלפל
כמון

אופן הכנת המתכון

משרים את העדשים במים 3 שעות לפחות. בקערה נפרדת משרים את האורז המלא לפחות לשעה אחת.

לאחר ההשרייה מסננים את העדשים ומעבירים לסיר, מכסים במים, מתבלים במעט מלח ומביאים להרתחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות לדרגה שניתן לנגוס בהן. זה אמור לקחת בסביבות הרבע שעה. מסננים את העדשים ומניחים בצד.

בסיר גדול מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם כבר חרוכים אך לא שרופים לגמרי. מוציאים חצי (או מעט יותר) מכמות הבצל המטוגן ומניחים בצד.

מסננים את האורז המושרה ומטגנים אותו כשתי דקות עם הבצל המטוגן שנותר בסיר. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב. מוסיפים 3 כוסות מים. המים אמורים לכסות את האורז והעדשים ולעבור אותם מעט. מתבלים בהרבה מלח, פלפל וכמון לפי הטעם (לדעתי רבע כפית מספיקה בהחלט אבל מי שאוהב תיבול חזק יכול לשים עוד). מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים כעשרים דקות עד לספיגת כל המים. אם יש צורך, אפשר לשפר טעמים עם מלח, פלפל ועוד כמון.

להגשה: מפזרים בנדיבות על כל מנה את הבצל המטוגן שהכנתם מבעוד מועד. מומלץ להגיש עם יוגורט.

בתיאבון

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il