מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציצות פראסה (כרישה)צילום: דניאל לילה

קציצות פראסה (כרישה)

מאת: עץ הזית, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת קציצות פראסה (החלק הלבן של גבעולי הכרישה) - כשרות לפסח (עם קמח מצה).

מרכיבים עיקריים: שמן קנולה, כרישה, בשר טחון, ביצים, קמח מצה.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

21/2 ק"ג גבעולי כרישה (החלק הלבן) נקיים וחתוכים גס
2 בצלים גדולים קצוצים
5-4 כפות שמן קנולה
250 גרם בשר טחון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
4 ביצים
3 כפות קמח מצה

אופן הכנת המתכון

  • קוצצים 2 גבעולי כרישה ומטגנים במחבת עם 4 כפות שמן. מוסיפים בצל ומטגנים 8 דקות או עד להזהבה. מניחים בצד.
  • מבשלים את יתרת הכרישה בסיר עם מים 30-25 דקות או עד לריכוך מוחלט. מסננים, מקררים וסוחטים היטב.
  • טוחנים את הכרישה המבושלת עם בשר במטחנת בשר. מעבירים לקערה ומוסיפים את הכרישה והבצל המטוגנים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים ביצים. מוסיפים קמח מצה ומערבבים לקבלת עיסה לא דביקה ולא נוזלית, נוחה לעיצוב קציצות. במידת הצורך מוסיפים קמח מצה למיצוק התערובת או ביצה לדילול.
  • מחממים במחבת שמן עמוק בגובה 4-3 ס"מ. מכינים קציצות ומטגנים עד שמזהיבות. מגישים עם פרוסת לימון.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il