|
צילום: דניאל לילה
עופיונים ממולאים באורז עם חמוציות וכבדים
מאת: עץ הזית, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
הדרך הכי חגיגית להכין עוף לארוחת ליל הסדר היא למלא אותו. כדי שהמלית תישאר עסיסית גם לאחר האפייה יש להוסיף לה שפע של שמן איכותי.
מרכיבים עיקריים: דבש, לימון, שמן קנולה, פפריקה מתוקה, בצל, כבד עוף, קינמון, בהרט, אורז עגול, תנוברים, כוסברה, בזיליקום, פטרוזיליה.
משך ההכנה: בין שעה לשעה וחצי
מספר מנות: 8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
4 עופיונים נקיים ומוכנים למילוי 1 כף דבש 1 כף שמן קנולה 2 כפות מיץ לימון 1 כפית פפריקה מלח
למלית: 3 בצלים קצוצים גס 1/3 כוס שמן קנולה 200 גרם כבדי עוף נקיים וחתוכים לקוביות 150 גרם טחולי עוף נקיים וחתוכים 50 גרם צנוברים קלויים 50 גרם חמוציות 1/2 כוס אורז עגול 1 כפית שטוחה קינמון 1 כפית בהרט מלח ופלפל שחור גרוס 1 כפית זרעי כוסברה כתושים 1/3 כוס עשבי תיבול (כוסברה, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה) קצוצים
לצלייה: 1/2 כוס מים 1 כוס יין לבן יבש 2 כפות דבש 1 גבעול תימין
אופן הכנת המתכון
- מערבבים דבש, שמן, לימון, פפריקה ומלח בקערית. מורחים את העופיונים בתערובת מבפנים ומבחוץ ומעסים קלות.
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים כבדים וטחול ומטגנים 4-3 דקות. מוסיפים צנוברים, חמוציות, אורז תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- ממלאים את הבטן של העופיונים בתערובת וקושרים או סוגרים בעזרת קיסם. שימו לב: לא כדאי לדחוס יותר מדי מלית, שתגרום לעופיונים להתפקע. את שאריות המלית אפשר לבשל בנפרד.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים 1/2 כוס מים, יין לבן, דבש ותימין. מניחים את העופות בתוך תבנית, ויוצקים את הנוזלים סביבם מכסים ברדיד אלומיניום.
- אופים כ-30 דקות. מסירים את הכיסוי, מרטיבים את העופיונים בנוזלים מהתבנית, וצולים 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב. מדי פעם מרטיבים את העופיונים במיצי הבישול.
- גיוון: אפשר להחליף את האורז בקינואה. מכינים באותו אופן.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|