מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עופיונים ממולאים באורז עם חמוציות וכבדיםצילום: דניאל לילה

עופיונים ממולאים באורז עם חמוציות וכבדים

מאת: עץ הזית, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

הדרך הכי חגיגית להכין עוף לארוחת ליל הסדר היא למלא אותו. כדי שהמלית תישאר עסיסית גם לאחר האפייה יש להוסיף לה שפע של שמן איכותי.

מרכיבים עיקריים: דבש, לימון, שמן קנולה, פפריקה מתוקה, בצל, כבד עוף, קינמון, בהרט, אורז עגול, תנוברים, כוסברה, בזיליקום, פטרוזיליה.

משך ההכנה: בין שעה לשעה וחצי
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

4 עופיונים נקיים ומוכנים למילוי
1 כף דבש
1 כף שמן קנולה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית פפריקה
מלח

למלית:
3 בצלים קצוצים גס
1/3 כוס שמן קנולה
200 גרם כבדי עוף נקיים וחתוכים לקוביות
150 גרם טחולי עוף נקיים וחתוכים
50 גרם צנוברים קלויים
50 גרם חמוציות
1/2 כוס אורז עגול
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית בהרט
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/3 כוס עשבי תיבול (כוסברה, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה) קצוצים

לצלייה:
1/2 כוס מים
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות דבש
1 גבעול תימין

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים דבש, שמן, לימון, פפריקה ומלח בקערית. מורחים את העופיונים בתערובת מבפנים ומבחוץ ומעסים קלות.
  • מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים כבדים וטחול ומטגנים 4-3 דקות. מוסיפים צנוברים, חמוציות, אורז תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  • ממלאים את הבטן של העופיונים בתערובת  וקושרים או סוגרים בעזרת קיסם. שימו לב: לא כדאי לדחוס יותר מדי מלית, שתגרום לעופיונים להתפקע. את שאריות המלית אפשר לבשל בנפרד.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מערבבים 1/2 כוס מים, יין לבן, דבש ותימין. מניחים את העופות בתוך תבנית, ויוצקים את הנוזלים סביבם מכסים ברדיד אלומיניום.
  • אופים כ-30 דקות. מסירים את הכיסוי, מרטיבים את העופיונים בנוזלים מהתבנית, וצולים 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב. מדי פעם מרטיבים את העופיונים במיצי הבישול.
  • גיוון: אפשר להחליף את האורז בקינואה. מכינים באותו אופן.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il