|
צילום: יח"צ
סלט עוף ואגוזי מלך
מאת: דגנית אזולאי, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
לקראת הפסח חושפת דגנית אזולאי, ממסעדת ADAMA בזיכרון יעקב, את מתכון הבית לסלט עוף עם אגוזי מלך, המשלב בין עלים ירוקים טריים לתפוח עץ ורוטב ויניגרט משגע.
מרכיבים עיקריים: חזה עוף, אורוגולה, אגוזי מלך, תפוחי עץ, שום, כמון, פפריקה מתוקה, שמן זית.
משך ההכנה: 20 דקות (ללא השרייה)
מספר מנות: 3-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים למרינדה: 100 מ"ל שמן זית 1 כף גדושה של פפריקה מתוקה 1 כפית שטוחה של כמון מלח גס, פלפל גרוס 3 שיני שום כתושות
חומרים לסלט: 4 יח' חזה עוף עלי חסה חתוכים גס מיקס עלי בייבי ואורגולה רוטב ויניגרט 100 גר' אגוזי מלך 2 תפוחי עץ גרנד סמית
אופן הכנת המתכון
- משרים את העוף במרינת התבלינים (שמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, שום, מלח ופלפל) כשעתיים לפחות. ניתן גם להשרות כל הלילה להעצמת הטעמים.
- מערבבים בקערה גדולה עלי החסה, עלי בייבי והאורגולה ומוסיפים רוטב ויניגרט רגיל, ומעבירים לקערית הגשה.
- קוצצים את אגוזי המלך ומפזרים מעל למיקס העלים.
- חותכים לרצועות דקות את תפוחי העץ ומפזרים מעל למיקס העלים.
- צולים את חזה העוף במחבת פסים חמה עם מעט שמן זית - עד לעשייה מושלמת.
- חותכים את חזה העוף לרצועות דקות, ומניחים מעל מיקס העלים. מגישים חם.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|