מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט עוף ואגוזי מלךצילום: יח"צ

סלט עוף ואגוזי מלך

מאת: דגנית אזולאי, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

לקראת הפסח חושפת דגנית אזולאי, ממסעדת ADAMA בזיכרון יעקב, את מתכון הבית לסלט עוף עם אגוזי מלך, המשלב בין עלים ירוקים טריים לתפוח עץ ורוטב ויניגרט משגע.

מרכיבים עיקריים: חזה עוף, אורוגולה, אגוזי מלך, תפוחי עץ, שום, כמון, פפריקה מתוקה, שמן זית.

משך ההכנה: 20 דקות (ללא השרייה)
מספר מנות: 3-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים למרינדה:
100 מ"ל שמן זית
1 כף גדושה של פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה של כמון
מלח גס, פלפל גרוס
3 שיני שום כתושות

חומרים לסלט:
4 יח' חזה עוף
עלי חסה חתוכים גס
מיקס עלי בייבי ואורגולה
רוטב ויניגרט
100 גר' אגוזי מלך
2 תפוחי עץ גרנד סמית

אופן הכנת המתכון

  • משרים את העוף במרינת התבלינים (שמן זית, פפריקה מתוקה, כמון, שום, מלח ופלפל) כשעתיים לפחות. ניתן גם להשרות כל הלילה להעצמת הטעמים.
  • מערבבים בקערה גדולה עלי החסה, עלי בייבי והאורגולה ומוסיפים רוטב ויניגרט רגיל, ומעבירים לקערית הגשה.
  • קוצצים את אגוזי המלך ומפזרים מעל למיקס העלים.
  • חותכים לרצועות דקות את תפוחי העץ ומפזרים מעל למיקס העלים.
  • צולים את חזה העוף במחבת פסים חמה עם מעט שמן זית - עד לעשייה מושלמת.
  • חותכים את חזה העוף לרצועות דקות, ומניחים מעל מיקס העלים. מגישים חם.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il