|
צילום: בועז לביא
עוגת לימון
מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: עוגת לימון
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון להכנת עוגת לימון טעימה, באדיבות השף קונדיטור בן עמי ברתיני שביט, מרשת בן עמי.
מרכיבים עיקריים: לימון, קמח, ביצים, חמאה, סוכר, אבקת אפייה.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: תבנית 30x30
מצרכים להכנת המתכון
270 גרם חמאה 2 וחצי כוסות סוכר 5 ביצים 3 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפייה קורט מלח 1 ורבע כוס חלב שליש כוס מיץ לימון גרידת לימון משני לימונים כוס סירופ לימון (המתכון למטה)
אופן הכנת המתכון
- לערבב בפוד פרוססור את המרכיבים הבאים: 270 גרם חמאה, 2 וחצי כוסות סוכר, 5 ביצים.
- להוסיף 3 כוסות קמח, 2 כפיות אבקת אפייה, קורט מלח.
- לערבב היטב ולהוסיף 1 ורבע כוס חלב, שליש כוס מיץ לימון, גרידת לימון משני לימונים, כוס סירופ לימון (המתכון למטה).
- להוסיף לפוד פרוססור ולערבב.
- לשפוך בתבנית מלבנית 30 על 30 ולאפות למשך כ-35 דקות.
- כשיוצא מהתנור, להרטיב בסירופ לימון שנשאר.
איך להכין סירופ לימון?
לבשל 200 גרם סוכר, 120 מ"ל מיץ לימון עד לרתיחה ובעבוע. לאחר מכן לקרר.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|