מרכיבים עיקריים: פסטה, בזיליקום, רוטב עגבניות.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, עד שיהיה אל-דנטה (או טיפה רק יותר אם זה מה שמעדיפים).
בסיר נפרד מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ. אחרי שמתרכך ונהיה שקוף (ולא שזוף), מוסיפים את שיני השום הקצוצות. לאחר כמה רגעים, מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים (אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל) ומערבבים.
בשלב הבא יש להוסיף את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות ולערבב שנית. לאחר מכן, על מנת להוציא את המרירות מהעגבניות, יש להוסיף את הסוכר ולהמתין שהרוטב יתחמם ויתבשל.
כשהפסטה מוכנה, יש לסנן אותה ולערבב אותה טוב, טוב בכלי נפרד עם הרוטב, על שהכל נדבק יחדיו.
בתיאבון!