מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מקרוני ברוטב עגבניותצילום: מנהל האתר

מקרוני ברוטב עגבניות

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פסטות
פורסם בתאריך: 20.04.10

מתכון פשוט להכנה מהירה של מקרוני (או כל פסטה אחרת) ברוטב עגבניות, עם בזיליקום, אורגנו, שום ופלפל שחור.

מרכיבים עיקריים: פסטה, בזיליקום, רוטב עגבניות.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון


חבילת פסטה (הסוג שאוהבים)
3 שיני שום קצוצות (או פרוסות)
4-5 כפות רסק עגבניות
500 גרם של עגבניות מרוסקות
חצי כפית סוכר
בצל קצוץ דק
חופן בזיליקום טרי
שמן זית
חופן אורגנו (עדיף טרי, אבל אפשר גם יבש)
קורט מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן הכנת המתכון

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, עד שיהיה אל-דנטה (או טיפה רק יותר אם זה מה שמעדיפים).

בסיר נפרד מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ. אחרי שמתרכך ונהיה שקוף (ולא שזוף), מוסיפים את שיני השום הקצוצות. לאחר כמה רגעים, מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים (אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל) ומערבבים.

בשלב הבא יש להוסיף את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות ולערבב שנית. לאחר מכן, על מנת להוציא את המרירות מהעגבניות, יש להוסיף את הסוכר ולהמתין שהרוטב יתחמם ויתבשל.

כשהפסטה מוכנה, יש לסנן אותה ולערבב אותה טוב, טוב בכלי נפרד עם הרוטב, על שהכל נדבק יחדיו.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il