|
צילום: מטבחונט
דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
מאת: מטבחונט, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 11.04.11
מתכון נפלא להכנת דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי. מנה יפיפיה וקלה להכנה, חגיגית ביותר וקוצרת תשבוחות!
מרכיבים עיקריים: נסיכת הנילוס, לימון, כוסברה, שום, כורכום, תפוחי אדמה, עגבניות מרוסקות, ביצים, פפריקה מתוקה, אבקת שום.
משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 15-18 סועדים
מצרכים להכנת המתכון
2 אריזות פילה הנסיכה קפוא בוואקום 1 לימון סחוט קמח תפוחי אדמה 4 ביצים 2 קופסאות גדולות של עגבניות מרוסקות 4 שיני שום כתוש 2 כוסות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה) מלח פלפל כפית כורכום כפית אבקת שום פפריקה אדומה מתוקה שמן
אופן הכנת המתכון
- מפשירים את הדגים לילה במקרר. מחלצים מהווקום וחותכים לחתיכות בינוניות (מכל פס פילה בערך 2-3 חתיכות).
- סוחטים לימון מעל הדגים ומשרים לשעה במקרר.
- שוטפים היטב את הדגים ומייבשים במגבת.
- מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ במחבת גדולה ומכינים צלחת שטוחה וצלחת קעורה.
- לצלחת השטוחה שופכים קמח תפוחי אדמה ובצלחת הקעורה טורפים את הביצים עם המלח, פלפל, אבקת שום וכורכום.
- טובלים כל חתיכה של דג: בקמח, מנערים עודפים ולאחר מכן בביצה.
- מטגנים את הדגים בחום בינוני משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים למסננת לסינון עודפי השמן.
- אם רוצים לחלק את העבודה - את השלב הזה ניתן להכין יום קודם ולשמור את הדגים המטוגנים במקרר עד להכנת הרוטב ביום הארוחה.
הכנת הרוטב:
- באותה המחבת שבה טיגנו את הדגים מוסיפים שום כתוש ומערבבים כדקה (אם עושים למחרת אז כמובן שמשתמשים בשמן חדש).
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הכוסברה, מלח, פלפל ופפריקה אדומה ומביאים לרתיחה.
- מניחים את הדגים בתוך הרוטב ומביאים שוב לרתיחה.
- סוגרים מכסה ומבשלים יחד על אש קטנה כ-40 דקות.
הריח כבר יגיד לכם מתי מוכן...
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|