מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטיצילום: מטבחונט

דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי

מאת: מטבחונט, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 11.04.11

מתכון נפלא להכנת דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי. מנה יפיפיה וקלה להכנה, חגיגית ביותר וקוצרת תשבוחות!

מרכיבים עיקריים: נסיכת הנילוס, לימון, כוסברה, שום, כורכום, תפוחי אדמה, עגבניות מרוסקות, ביצים, פפריקה מתוקה, אבקת שום.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 15-18 סועדים

מצרכים להכנת המתכון

2 אריזות פילה הנסיכה קפוא בוואקום
1 לימון סחוט
קמח תפוחי אדמה
4 ביצים
2 קופסאות גדולות של עגבניות מרוסקות
4 שיני שום כתוש
2 כוסות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
מלח
פלפל
כפית כורכום
כפית אבקת שום
פפריקה אדומה מתוקה
שמן

אופן הכנת המתכון

  • מפשירים את הדגים לילה במקרר. מחלצים מהווקום וחותכים לחתיכות בינוניות (מכל פס פילה בערך 2-3 חתיכות).
  • סוחטים לימון מעל הדגים ומשרים לשעה במקרר.
  • שוטפים היטב את הדגים ומייבשים במגבת.
  • מחממים שמן בגובה 1.5 ס"מ במחבת גדולה ומכינים צלחת שטוחה וצלחת קעורה.
  • לצלחת השטוחה שופכים קמח תפוחי אדמה ובצלחת הקעורה טורפים את הביצים עם המלח, פלפל, אבקת שום וכורכום.
  • טובלים כל חתיכה של דג: בקמח, מנערים עודפים ולאחר מכן בביצה.
  • מטגנים את הדגים בחום בינוני משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים למסננת לסינון עודפי השמן.
  • אם רוצים לחלק את העבודה - את השלב הזה ניתן להכין יום קודם ולשמור את הדגים המטוגנים במקרר עד להכנת הרוטב ביום הארוחה.

הכנת הרוטב:

 

  • באותה המחבת שבה טיגנו את הדגים מוסיפים שום כתוש ומערבבים כדקה (אם עושים למחרת אז כמובן שמשתמשים בשמן חדש).
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הכוסברה, מלח, פלפל ופפריקה אדומה ומביאים לרתיחה.
  • מניחים את הדגים בתוך הרוטב ומביאים שוב לרתיחה.
  • סוגרים מכסה ומבשלים יחד על אש קטנה כ-40 דקות.

הריח כבר יגיד לכם מתי מוכן...

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il