מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מוס שוקולדצילום: מאיה

מוס שוקולד

מאת: מאיה, קטגוריה: מוס
פורסם בתאריך: 12.04.11

מתכון נפלא להכנת מוס שוקולד בטעם תפוז עם מעט ברנדי.

מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, חמאה, ביצים, ברנדי.

משך ההכנה: חצי שעה
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

350 גרם שוקולד מריר
3 כפות חלב
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות
6 חלמונים
מעט ברנדי
קליפה מגוררת מרבע תפוז

אופן הכנת המתכון

  1. ממיסים את השוקולד עם החלב על אדים או במיקרו ומערבבים עד לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  3. מקציפים את החלמונים והסוכר, ומוסיפים להם את השוקולד אחרי שהתקרר מעט ומערבבים היטב.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב ומקפלים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
  5. יוצקים לקעריות הגשה מעט ברנדי, ולתוכו מפזרים מעט מגרידת התפוז (אפשר להשתמש בליקר גראנד מרנייה, במקום).
  6. בזהירות מניחים מהמוס בקעריות, ומעבירים למקרר לשעה.

לקישוט:

אפשר לשים אגוזי לוז קצוצים, שבבי שוקולד או קצפת (במיקסר מקציפים חבילת שמנת עם טיפה סוכר עד לתערובת יציבה) מגישים עם המוס.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il