|
צילום: מאיה
מוס שוקולד
מאת: מאיה, קטגוריה: מוס
פורסם בתאריך: 12.04.11
מתכון נפלא להכנת מוס שוקולד בטעם תפוז עם מעט ברנדי.
מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, חמאה, ביצים, ברנדי.
משך ההכנה: חצי שעה
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
350 גרם שוקולד מריר 3 כפות חלב 30 גרם חמאה חתוכה לקוביות 6 חלמונים מעט ברנדי קליפה מגוררת מרבע תפוז
אופן הכנת המתכון
- ממיסים את השוקולד עם החלב על אדים או במיקרו ומערבבים עד לתערובת חלקה.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים.
- מקציפים את החלמונים והסוכר, ומוסיפים להם את השוקולד אחרי שהתקרר מעט ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב ומקפלים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
- יוצקים לקעריות הגשה מעט ברנדי, ולתוכו מפזרים מעט מגרידת התפוז (אפשר להשתמש בליקר גראנד מרנייה, במקום).
- בזהירות מניחים מהמוס בקעריות, ומעבירים למקרר לשעה.
לקישוט:
אפשר לשים אגוזי לוז קצוצים, שבבי שוקולד או קצפת (במיקסר מקציפים חבילת שמנת עם טיפה סוכר עד לתערובת יציבה) מגישים עם המוס.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|