מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה פירוריםצילום: מאיה

עוגת גבינה פירורים

מאת: מאיה, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 14.04.11

מתכון נהדר להכנת עוגת גבינה פירורים, טעימה בטירוף!

מרכיבים עיקריים: גבינה לבנה, תמצית וניל, סוכר, חמאה, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: שעה ורבע
מספר מנות: 10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה

למלית הגבינה:
2 גביעים (250 גרם) גבינה לבנה
1 גביע שמנת חמוצה 5%
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
כפית ברנדי
כפית תמצית וניל

אופן הכנת המתכון

להכנת הבצק:

  1. לשים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומשטחים 2/3 לתוך תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26.
  2. את ה-1/3 הנותר משטחים על נייר אפייה בצורה לא מסודרת.
  3. אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב. אם אופים את השניים ביחד, יש לאפות בטורבו.
  4. מכניסים למקרר את הבצק עד שיתקרר לגמריי.

להכנת מלית הגבינה:

  1. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה, הגבינות, הברנדי והוניל ומקציפים עד לתערובת אחידה.
  2. שופכים את מלית הגבינה מעל הבצק הקר ומיישרים בעזרת לקקן.
  3. מפוררים את ה-1/3 בצק הנותר מעל העוגה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר מינימום ל-24 שעות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il