מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, שוקולד חלב, שוקולד לבן, ביצים, שקדים.
את ההכנות למוסים אנו נתחיל יום קודם.
למוס שוקולד חלב:
- ממיסים גלטין במים.
- מחממים השמנת עד לסף רתיחה בסיר, לכבות האש ולהוסיף הג'לטין והשוקלד תוך כדי ערבוב עד להמסה.
- מעבירים למקרר לצינון למשך לילה.
- למחרת - מקציפים במיקסר עד לקבלת קצף יציב.
למוס שוקולד לבן:
- ממיסים גלטין במים.
- מחממים השמנת עד לסף רתיחה בסיר, לכבות האש ולהוסיף הג'לטין והשוקלד תוך כדי ערבוב עד להמסה.
- מעבירים למקרר לצינון למשך לילה.
- למחרת - מקציפים במיקסר עד לקבלת קצף יציב.
הכנת התחתית:
את התחתית ניתן להכין גם יום קודם לכן באם רוצים. מה שחשוב הוא שלפני בניית העוגה, ניתן לה להצטנן לפחות לשעתיים.
- מתחילים להקציף את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף נוקשה.
- מוסיפים את השקדים הטחונים ומטמיעים בעדינות.
- משמנים תבנית בגודל 26 ומשטחים בה את התערובת.
- אופים בחום 150 מעלות כעשרים דקות או עד שהקצף מתחיל להזהיב מעט.
- מצננים היטב.
- מניחים את מוס השוקולד החום על התחתית ושמים בהקפאה לשעה.
- מורחים את מוס השוקולד הלבן על שכבת המוס החומה. ושומרים בקירור עד להכנת הציפוי.
הכנת הציפוי:
- ממיסים במיקרו חצי שמנת מתוקה עם 1 שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו.
- מקררים כחמש דקות בלבד ומצפים את העוגה.
- מקשטים במרנגים קטנים (ניתן לקנות מוכנים).
זהו. העוגה מוכנה והיא יפיפיה וטעימה וקוצרת מחמאות!