מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת שקדים ושלושה שוקולדיםצילום: מטבחונט

עוגת שקדים ושלושה שוקולדים

מאת: מטבחונט, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 15.04.11

עוגת שקדים יפייפיה וטעימה במיוחד, המורכבת מתחתית שקדים שמעליה שכבות מוס שוקולד חלב, מוס שוקולד לבן וגנאש.

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, שוקולד חלב, שוקולד לבן, ביצים, שקדים.

משך ההכנה: כמה שעות
מספר מנות: תבנית בגודל 26

מצרכים להכנת המתכון

למוס שוקולד חלב:
חצי שקית ג'לטין
רבע כוס מים קרים
2 שמנת מתוקה
2 שוקולד חלב (שוקולד פרה)

למוס שוקולד לבן:
חצי שקית ג'לטין
רבע כוס מים קרים
2 שמנת מתוקה
2 שוקולד לבן

לתחתית העוגה:
6 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
200 גרם שקדים טחונים

אופן הכנת המתכון

את ההכנות למוסים אנו נתחיל יום קודם.

למוס שוקולד חלב:

  • ממיסים גלטין במים.
  • מחממים השמנת עד לסף רתיחה בסיר, לכבות האש ולהוסיף הג'לטין והשוקלד תוך כדי ערבוב עד להמסה.
  • מעבירים למקרר לצינון למשך לילה.
  • למחרת - מקציפים במיקסר עד לקבלת קצף יציב.

למוס שוקולד לבן:

  • ממיסים גלטין במים.
  • מחממים השמנת עד לסף רתיחה בסיר, לכבות האש ולהוסיף הג'לטין והשוקלד תוך כדי ערבוב עד להמסה.
  • מעבירים למקרר לצינון למשך לילה.
  • למחרת - מקציפים במיקסר עד לקבלת קצף יציב.

הכנת התחתית:

את התחתית ניתן להכין גם יום קודם לכן באם רוצים. מה שחשוב הוא שלפני בניית העוגה, ניתן לה להצטנן לפחות לשעתיים.

  • מתחילים להקציף את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף נוקשה.
  • מוסיפים את השקדים הטחונים ומטמיעים בעדינות.
  • משמנים תבנית בגודל 26 ומשטחים בה את התערובת.
  • אופים בחום 150 מעלות כעשרים דקות או עד שהקצף מתחיל להזהיב מעט.
  • מצננים היטב.
  • מניחים את מוס השוקולד החום על התחתית ושמים בהקפאה לשעה.
  • מורחים את מוס השוקולד הלבן על שכבת המוס החומה. ושומרים בקירור עד להכנת הציפוי.

הכנת הציפוי:

  • ממיסים במיקרו חצי שמנת מתוקה עם 1 שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו.
  • מקררים כחמש דקות בלבד ומצפים את העוגה.
  • מקשטים במרנגים קטנים (ניתן לקנות מוכנים).

זהו. העוגה מוכנה והיא יפיפיה וטעימה וקוצרת מחמאות!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il