מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתיצילום: מנהל האתר

ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתי

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: ג'חנון
פורסם בתאריך: 15.04.11

מתכון להכנת ג'חנון תימני אמיתי, מרגרינה וקמח לבן.

מרכיבים עיקריים: קמח, מרגרינה, מי סודה.

משך ההכנה: כל הלילה
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 חבילת מרגרינה (ללא מלח)
1 ק"ג קמח לבן
3 כוסות מי סודה
1 כפית מלח שטוחה
1 וחצי כפית סוכר שטוחה
סיר לג'חנון

אופן הכנת המתכון


  1. ראשית, יש לנפות את הקמח וליצור ממנו גומה.


  2. להוסיף לקמח המנופה מלח, מי סודה וסוכר. ללוש את תערובת הבצק היטב.


  3. לקמח את משטח העבודה וללוש את התערובת עד לקבלת בצק אחיד וחלק.


  4. לחלק את הבצק ל-8 כדורים אחידים ולהניח את הכדורים למנוחה של כחצי שעה מעל תבנית אפייה מקומחת קלות.


  5. להמיס את כל המרגרינה על אש נמוכה.


  6. לאחר מכן, יש למרוח את משטח העבודה במעט מרגרינה מומסת, לקחת כדור בצק ולפתוח אותו דק באמצעות כרית כף היד. תוך כדי דחיפת הבצק, למרוח שכבה דקה במרגרינה – כשאת החלק המוכן מגלגלים. להמשיך כך עם כל הכדורים.


  7. להניח במקרר, עטוף בניילון נצמד, למשך כשעתיים לפחות.


  8. לרפד את הסיר בנייר כסף ולהניח את הג'חנונים.


  9. להכניס לתנור שחומם מראש למשך כל הלילה בחום בינוני-נמוך של כ-120 מעלות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il