|
צילום: מנהל האתר
ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתי
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: ג'חנון
פורסם בתאריך: 15.04.11
מתכון להכנת ג'חנון תימני אמיתי, מרגרינה וקמח לבן.
מרכיבים עיקריים: קמח, מרגרינה, מי סודה.
משך ההכנה: כל הלילה
מספר מנות: 8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 חבילת מרגרינה (ללא מלח) 1 ק"ג קמח לבן 3 כוסות מי סודה 1 כפית מלח שטוחה 1 וחצי כפית סוכר שטוחה סיר לג'חנון
אופן הכנת המתכון
- ראשית, יש לנפות את הקמח וליצור ממנו גומה.
- להוסיף לקמח המנופה מלח, מי סודה וסוכר. ללוש את תערובת הבצק היטב.
- לקמח את משטח העבודה וללוש את התערובת עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- לחלק את הבצק ל-8 כדורים אחידים ולהניח את הכדורים למנוחה של כחצי שעה מעל תבנית אפייה מקומחת קלות.
- להמיס את כל המרגרינה על אש נמוכה.
- לאחר מכן, יש למרוח את משטח העבודה במעט מרגרינה מומסת, לקחת כדור בצק ולפתוח אותו דק באמצעות כרית כף היד. תוך כדי דחיפת הבצק, למרוח שכבה דקה במרגרינה – כשאת החלק המוכן מגלגלים. להמשיך כך עם כל הכדורים.
- להניח במקרר, עטוף בניילון נצמד, למשך כשעתיים לפחות.
- לרפד את הסיר בנייר כסף ולהניח את הג'חנונים.
- להכניס לתנור שחומם מראש למשך כל הלילה בחום בינוני-נמוך של כ-120 מעלות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|