מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קוגל אישי (קיגל)צילום: מנהל האתר

קוגל אישי (קיגל)

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 15.04.11

מתכון להכנת קוגל (או קיגל) אישי, עם מעט קינמון, צימוקים וסוכר וניל.

מרכיבים עיקריים: פסטה, חמאה, סוכר וניל, ביצים, צימוקים, קינמון, אגוזי פקאן.

משך ההכנה: 50 דקות
מספר מנות: 8 קוגלים

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם פסטה רחבה ודקה
100 גרם חמאה
2 מיכלי שמנת חמוצה
1 ורבע כוסות סוכר
שקית סוכר וניל
4 ביצים
כוס צימוקים בהירים
חופן אגוזי פקאן קצוצים
כפית שטוחה של קינמון

אופן הכנת המתכון

קיגל (ביידיש) או קוגל (בגרמנית) הוא הג'חנון האשכנזי, מעדן של ממש לערב שבת. הנה המתכון שלי:

  1. ראשית, יש לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, אך קצת פחות מכך (כדי שלא תהיה מבושלת לגמרי). את הפסטה יש לסנן ולהעביר לקערה.
  2. להוסיף לפסטה החמה חמאה ולערבב עד שנמסה.
  3. בקערה נפרדת, לערבב את הביצים, השמנת החמוצה, הסוכר, הסוכר וניל והקינמון.
  4. ליצוק את התערובת על הפסטה ולערבב היטב.
  5. להוסיף את הצימוקים והאגוזים ולערבב שוב.
  6. לשמן תבניות אישיות (אפשר כמובן גם בתבנית אחת גדולה) במעט חמאה ולחלק את תערובת הפסטה בין כל התבניות. אם נשארו נוזלים בקערה, לשפוך אותם מעל כל תערובת (חבל על כל טיפה).
  7. להכניס את התבניות לתנור שחומם מראש בחום של כ-180 מעלות צלזיוס למשך כחצי שעה, או עד שהקוגלים יוצאים יציבים ושחומים.
  8. להגיש חם עם כדור גלידה בצד :-)

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il