מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לביבות כרישה לפסח

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 17.04.11

מתכון להכנת לביבות כרישה מותאמות לפסח, כנשנוש או כמה ראשונה.

מרכיבים עיקריים: כרישה, תפוחי אדמה, בטטה, מצות, ביצים.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 50 קציצות

מצרכים להכנת המתכון

2 ק"ג כרישה (החלק הירוק והלבן)
1 תפוח אדמה גדול
1 בטטה גדולה
4 מצות שבורות
3 ביצים
פירורי מצה
מלח פלפל

אופן הכנת המתכון

  • לקצוץ את הכרישה, החלק הירוק והלבן, ולבשלה למשך כ-15 דקות מרגע הרתיחה במים חמים. לסננה במסננת עד שירדו כל מי הבישול.
  • לבשל את הבטטה והתפו"א כ-15 דקות או עד שיהיו רכים (מבחן הקיסם).
  • למעוך את התפו"א והבטטה לפירה ולערבבה עם הכרישה, להוסיף את שברי המצות לתערובת להוסיף את המלח והפלפל לפי טעמכם (כפית מלח וחצי כפית פלפל).
  • להוסיף במידת הצורך את פירורי המצה, התערובת אמורה להיות לחה, לא יבשה מידי ולא רטובה מידיי (קצת דביקה) לכדרר לגודל הרצוי (כגודל כדור פינג פונג) ולטגן במחבת או בשמן עמוק.

מבחינת בישול הכרישה, זה ממש כמו לבשל פסטה ולסננה.

שיהיה חג שמח!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il