מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

צלי בקר טעיםצילום: מנהל האתר

צלי בקר טעים

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: בשר בקר
פורסם בתאריך: 20.04.11

מתכון להכנת צלי בקר טעים, ברוטב נוזלי וריחני במיוחד. מתאים לארוחות שבת או חג.

מרכיבים עיקריים: בשר כתף, בצל, גזר, יין לבן, שום, עלי דפנה, כמון, אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה.

משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 5-12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

נתח צלי בקר מספר 5
כוס יין לבן יבש
4 כפות כוס דבש
5 שיני שום כתושות או פרוסות
חצי כפית אגוז מוסקט
כף פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
3 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים
4 עלי דפנה
כפית כורכום
מלח ים גס
פלפל גס

אופן הכנת המתכון


  • משרים את הבשר בחומרי המשרה למשך כשעה (אגוז המוסקט, הפפריקה, עלי הדפנה, הכורכום, השום, המלח והפלפל, הדבש, היין הלבן).

  • מטגנים את הבצל הפרוס, עד שמשנה את צבעו.

  • מטגנים את נתח הבשר על אש גבוהה מכל הצדדים (לאטימה מוחלטת של הבשר).

  • מוסיפים את הנוזלים של המרינדה ומוסיפים מים עד לכחצי מגובה נתח הבשר.

  • מוסיפים את הגזרים (אפשר לשלב גם ירקות נוספים או תפוחי אדמה) ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעתיים וחצי (אפשר להפוך את הבשר מפעם לפעם, כדי שלא יתייבש).

  • כשהבשר מוכן, מניחים אותו על קרש חיתוך לכמה דקות (עד שמתקרר). פורסים באמצעות סכין טובה ומחזירים לרוטב.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il