|
צילום: מנהל האתר
צלי בקר טעים
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: בשר בקר
פורסם בתאריך: 20.04.11
מתכון להכנת צלי בקר טעים, ברוטב נוזלי וריחני במיוחד. מתאים לארוחות שבת או חג.
מרכיבים עיקריים: בשר כתף, בצל, גזר, יין לבן, שום, עלי דפנה, כמון, אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה.
משך ההכנה: 3 שעות
מספר מנות: 5-12 מנות
מצרכים להכנת המתכון
נתח צלי בקר מספר 5 כוס יין לבן יבש 4 כפות כוס דבש 5 שיני שום כתושות או פרוסות חצי כפית אגוז מוסקט כף פפריקה מתוקה חצי כף פפריקה חריפה 3 בצלים פרוסים 2 גזרים פרוסים 4 עלי דפנה כפית כורכום מלח ים גס פלפל גס
אופן הכנת המתכון
- משרים את הבשר בחומרי המשרה למשך כשעה (אגוז המוסקט, הפפריקה, עלי הדפנה, הכורכום, השום, המלח והפלפל, הדבש, היין הלבן).
- מטגנים את הבצל הפרוס, עד שמשנה את צבעו.
- מטגנים את נתח הבשר על אש גבוהה מכל הצדדים (לאטימה מוחלטת של הבשר).
- מוסיפים את הנוזלים של המרינדה ומוסיפים מים עד לכחצי מגובה נתח הבשר.
- מוסיפים את הגזרים (אפשר לשלב גם ירקות נוספים או תפוחי אדמה) ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעתיים וחצי (אפשר להפוך את הבשר מפעם לפעם, כדי שלא יתייבש).
- כשהבשר מוכן, מניחים אותו על קרש חיתוך לכמה דקות (עד שמתקרר). פורסים באמצעות סכין טובה ומחזירים לרוטב.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|